Göz altı torbalanmalarına dikkat!

Uzmanlar, elmacık bölgesinde yaşanan yağ kaybı ve zayıflamanın göz altı derisinin aşağıya doğru inmesine sebep olduğunu belirtiyor.
Gözaltı problemi yaşayan kişiler için uygun tedavi yöntemlerin hakkında bilgi veren Dr. Sevgi Ekiyor, "Gözaltı torbası olan kişilerin yüzde 90'ında elmacık problemi de görülür. Elmacık bölgesinde yaşanan yağ kaybı ve zayıflama göz altı derisinin aşağıya doğru inmesine sebep olur. Alt dokudaki yağ ve sıvı yapıların artışı da torbalanma problemine neden olur." dedi.
Torbanın yanında birçok insanda kırışıklık, gözaltı çökmesi ve morlukların da görülebileceğini belirten Ekiyor, "Dolayısıyla bunların hepsini çözmek istiyorsak, seanslara yaydığımız dolgu ve mezoterapi tedaviler ile kombin edilerek tedavi edilebilir. Bu şekildeki multiple tedavi yöntemlerinden ilk seansta bile yüzde 60'a yakın faydalar görmeye başlarız. Ancak sonucun oturması ve daha çok verimlilik almak açısından torba mezoterapilerini kişiye göre 2,3,4 seans kadar devam ettirebiliriz.
Mezoterapiler yüzde gördüğümüz değişik patolojiler, değişik tanılar için farklı doğal ve biyolojik etkenlerin sorun görülen bölgeye uygulanmasıdır. Mezoterapiler cilt altına uygulanır. Burada önemli olan tanıya yönelik hangi etken maddenin kaç seansta uygulanacağına karar vermektir. Bu ideal tedavi ölçütünü yakalamak bir hekim sanatıdır. Bu neden ile hekimler tarafından uygulanmalıdır." ifadelerini kullandı.
Ekiyor, "Cildin bir hafızası vardır. İşlem uygulanan yeri geri döndürmek için çaba sarf etmeye çalışacaktır. Bu nedenle biz bu problemlerin kodlarını tamamen değiştirerek bir sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Örneğin gözaltı torbası görülen bir hastada kolajen ya da vitamin eksikliği varsa bu tedavilerin de doğru yapılıp, eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra yaşam tarzlarını ve tempolarını da inceliyoruz. Örneğin masa başı işlerde çalışan ve bilgisayar ışınlarına maruz kalan ya da geceleri uyumayan kişilerde de torbalanma problemi görülebiliyor. Böyle durumlarda da ekstra bakım ya da alışkanlık değişimi öneriyoruz." diye belirtti.
Gözaltı ışık dolgusu da göz çevresinde oluşan problemleri gidermek amacıyla sıkça başvurulan bir yöntem olduğunu ifade eden Ekiyor, "Gözaltında oluşan morlukları yok etmek, çukurları gidermek amacı ile kullanılır. Kalıcılıkları farklılık gösterse de ortalama 12-15 ay arasında kalıcılık gösterir." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çölyak hastalarının yaşam kalitesini düşüren en büyük sorunun glütensiz ürünlere erişimdeki ekonomik engeller olduğunu belirten Bursa Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Yusuf Altay, yüksek maliyet ve sınırlı ürün bulunabilirliğinin, çölyaklı bireylerin sosyal ve eğitim hayatını zorlaştırdığını belirtti.
Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor; bu durum bir çok kronik sorunu da beraberinde getiriyor.
Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu söylüyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, “Glütenin sindirim sağlığını ve enerji metabolizmasını desteklemek gibi artı yönleri olsa da bazı kişilerde başta çölyak olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara yol açabileceği unutulmamalı.” dedi.