Gözyaşları içerisinde annesinin tedavi edilmesini istedi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde zihinsel engelli olan kadının çocuğu gözyaşları içerisinde engelli annesinin tedavi edilmesini istedi.
Silopi'de 4 yıl önce zihinsel engelli olduğu tespit edilen anne yetkililerin kendisini tedavi etmesini bekliyor.
Cumhuriyet (Kizir) Mahallesi 925. Sokakta ikamet eden 7 nüfuslu Sak ailesinin annesi olan Felek Sak (34), 4 yıl önce Uludere ilçesinde babasının evinde bayılmasıyla hastaneye kaldırıldı. Ardından Adana’da çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastanelerde yapılan testlerin sonucundan Felek Nas’ın yüzde 59 engelli olduğu tespit edildi.
3 yıldan bu yana Adana’ya eşi Felek'i tedavi ettirmeye götüren Mesut Sak (34), maddi imkânsızlıklar nedeniyle eşinin tedavisine devam ettiremediğini söyledi. Kızı Helin Sak (11) ise gözyaşları içerisinde yetkililere seslenerek, annesinin tedavi edilmesini istedi.
Daha önce Şırnak Valisi Ve Silopi Kaymakamına tedavi desteği için gittiğini belirten Mesut Sak, destek alamadığı ileri sürerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanlığına tedavi için çağrıda bulundu.
Yatalak eşi ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşıladığı için bir işte çalışamadığını söylen Sak, eşinin 3 ayda bir aldığı engelli maaşıyla geçindiklerini belirterek şunları söyledi:
"4 sene önce eşim hastalandı, hastaneye götürdüm. Doktorlar, ‘senin eşin zihinsel engellidir.’ dediler. Adana’ya götürdük. Eşim yüzde 59 zihinsel engellidir. Şu an yatalaktır. Eşim 2 sene Adana’da tedavi görüyordu. Bu bir senedir imkânlarım olmadığı için tedaviye götüremiyorum. Gün geçtikte eşimin durumu daha da kötüleşiyor. Hiçbir gelişmesi yok. Ben büyük çocuğum 11 en küçüğü ise 3 yaşında toplam 5 çocuğum var ve ben kiradayım, çalışamıyorum. Çocuklarımın ihtiyacını ben karşılıyorum. Temizliklerini, giyimlerini ve yemeklerini ben yapıyorum. Hem hastama hem de çocuklarıma bakıyorum. Bir yere çıkamıyorum. Hiçbir gelirimiz de yok. 3-4 sefer Şırnak Valisinin yanına gittim. Bu konuda ne vali ne kaymakam ne de il başkanı bizimle ilgilenmedi. Eşim şu anda ölüyor. Eşim gün geçtikçe daha da kötüleşiyor. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanlığımıza sesleniyorum; bir şehit ailesi olarak ve çocuklarımın hatırı için bana sahip çıksınlar. Eşimi tedavi ettirmeme yardımcı olsunlar. 3 ayda bir eşimin bin lira engelli maaşını alıyorum. Onu da çocuklarımın ve evin gıda ihtiyaçlarına veriyoruz."
Gözyaşları içerisinde annesinin tedavi edilmesini beklediğini söyleyen 11 yaşındaki Helin Sak ise "Evin en büyük çocuğu benim. Annem hasta okula giderken bile aklım annemde kalıyor. Babam hiçbir iş yapamıyor. Annem için destek istiyorum lütfen. Sınavlara bile girerken annemi düşünüyorum." ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman Canlı Hayvan Pazarı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında 81 ilde uygulandığı gibi geçici olarak kapatıldı. Kentte şap hastalığına rastlanmazken, kesim işlemleri veteriner hekimler gözetiminde devam ediyor.
Batman'da doğan ve 33 günlük olan F.B. isimli bebekte retina dekolmanı tespit edilmesi üzerine, görme kaybı riskine karşı acil müdahale kararı alındı. Bebek, ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi.
Yaz aylarında açık hava aktivitelerinin artmasıyla kenelerle bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi vakalarının da arttığını belirten uzmanlar, bu hastalığın ölümcül olabildiğini söylüyor.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Toptan, yaz aylarında artan çevresel faktörlerin göz sağlığı açısından ciddi riskler oluşturduğunu belirterek, önemli uyarılarda bulundu.