Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kurulan ve ilk ameliyatın gerçekleştirildiği ikinci anjiyo cihazı sayesinde, kalp ve damar hastalıkları tedavisinde önemli iyileşmeler sağlanarak hastaların teşhis ve tedavi süreçleri daha güvenli ve hızlı hale gelecek.
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık hizmetlerini iyileştirme çalışmalarına bir yenisini ekleyerek modern bir anjiyo cihazını daha bünyesine kazandırdı. Hastalar, ikinci cihaz sayesinde daha kısa sürede, etkili ve doğru teşhis alarak tedavi edilebilecek. Bu gelişme, hastaların tedavi sürecinde yaşadıkları zorlukları azaltacak ve sağlık hizmetlerini daha kısa sürede sunacaktır.
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Zülkif Karahan hastaneye kazandırılan yeni cihazla birçok sorunun önüne geçildiği gibi sıra bekleyen hastaların artık olmayacağını kaydetti.
Karahan şu ifadelere yer verdi:
"Bugün ikinci anjiyo cihazımızın açılışını yaptık. Hastanede daha önceden de bir cihazımız vardı. Ancak hasta yoğunluğu fazla olduğunda özellikle elektif hasta anında haliyle sıkıntılar oluşuyordu. Çünkü kalp krizi hastası geldiğinde elimizde sadece bir cihaz olduğundan bazen hastayı bekletmek zorunda kalıyorduk. Yeni getirilen bu cihazla birlikte Koroner Anjiyografinin dışında farklı hastaları da almaya başladık. Bunların arasında özellikle aritmi, pil ve konjenital kalp hastaları (kalbinde delik olanlar) huzurlu bir şekilde bu cihazımızla tedavi etmeye çalışacağız. Diğer cihazımızla bu tür şikâyette başvuran hastaları aldığımız zaman hem vakit kısıtlılığı oluşuyor hem acil hastaların yeni girişi oluyor hem de bazı hastaları bekletmek zorunda kalıyorduk. Yeni cihazın gelmesi doktorlar olarak bizleri çok rahatlattı. Bu cihazın getirilişinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ferhat Yıldız, ikinci anjiyo cihazının bölgeye kazandırılmasıyla beraber hastaneye komşu şehirlerden de sevk alabilecek bir konumda olduklarını belirterek, “İkinci anjiyo cihazımızın bölgeye kazandırılmasında başta Sağlık Bakanlığı ve Sağlık İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. İkinci anjiyo cihazımızın bölgeye kazandırılmasıyla beraber bölgemiz jeopolitik olarak komşu şehirlerden de sevk alan bir konumdayız. Kapasitemizi aştığımız yerlerde komşu illere yardımcı olamıyorduk. Yeni getirilen cihazla beraber hem kendi hastalarımızı hem de dışarıdan gelecek hastaları sıra beklemeden daha kaliteli bir hizmet verilecek. Ayrıca bu yeni cihazla sadece anjiyo değil, periferik damar hastalıklarda da gereken işlemleri yapmış olup hastanemizde yeni adımlarla hizmet vereceğiz.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çağımızın önemli bir sorunu olan besin alerjisi son yıllarda çocuklarda daha yaygın görülüyor. Yapılan araştırmalar; çocuklarda besin alerjisinin son 20 yıl içinde 2-3 kat arttığını gösteriyor.
Ergoterapinin, çocukların günlük yaşam becerilerinde bağımsızlık kazanmasını, motor ve sosyal becerilerini geliştirmesini hedefleyen önemli bir destek alanı olduğunu belirten Uzman Ergoterapist Cahit Burak Çebi, ergoterapinin yalnızca nörogelişimsel bozukluklar yaşayan değil, tüm çocuklar için uygun olduğunu söyledi.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Yağmur Atakan, yarıyıl tatiline yaklaşırken çocukları ekrandan uzaklaştırmak için ailelere uyarılarda bulundu.
Duygusal hijyenin insanların ruhsal olarak hasta olmaması için geliştirilen bir kavram olduğunu ifade eden Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Fiziksel sağlığımız için gösterdiğimiz özeni duygusal sağlığımız, psikolojik sağlığımız için gösteremiyoruz.” dedi.