Mardin’de ‘Göçmen Sağlığı Merkezi’ açıldı

Mardin’de Suriyeli mültecilere hizmet verecek Bab-ı Şifa Göçmen Sağlığı Merkezi açıldı.
Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu iş birliğiyle Mardin’de mültecilere hizmet verecek Bab-ı Şifa Göçmen Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı.
Mardin Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde özellikle Suriyeli misafirlere hizmet verecek olan Göçmen Sağlığı Merkezi, hem Artuklu’da hem de Kızıltepe’de kurularak hizmet vermeye başladı.
UNFPA İnsani Yardım Koordinatörü Doktor Selen ÖRS Reyhanioğlu, UNFPA İnsani Yardım Program Yöneticisi Fatma Hacıoğlu Sarıdağ, Echo Uzmanı Felix Ledger, Echo Uzmanı Dündar Yahnici ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ahmet Doğan, yeni açılan merkezlerde incelemelerde bulundular.
Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde 17 ilde 87 Göçmen Sağlığı Merkezi ile Suriyelilere hizmet verdiğini hatırlattı.
Açılan bu merkezlerde, savaş ortamından kaçarak Mardin’e gelen göçmenlere kaliteli sağlık hizmeti verildiğini vurgulayan Yavuz, bu kapsamda açılan Bab-ı Şifa Göçmen Sağlığı Merkezinde çocuk hastalıkları, dahiliye ve kadın doğum uzmanının da bulunduğu söyledi.
Yavuz, Suriyeli hastalara muayene ve reçete uygulamaları dışında enjeksiyon, pansuman, yenidoğan taraması, aile planlaması, gebe izlem ve çocuk aşılama gibi hizmetlerinde verileceğini belirti. (M. Salih Keskin – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cezasızlık duygusunun, toplumda adaletsizliğin yaygınlaştığı ve suçların karşılıksız kaldığı bir algı oluşturduğuna belirten uzmanlar, bu durumun, bireylerde çaresizlik, öfke, güvensizlik ve umutsuzluk gibi olumsuz duygulara neden olduğunu söylüyor.
Diyarbakır'da bir ilk gerçekleştirilerek "uyanık kraniotomi" yöntemiyle hastanın beynindeki tümör, hastayla ameliyat sırasında konuşularak başarılı bir şekilde alındı.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene ısırmaları vakalarının ortaya çıkmaya başlarken uzmanlar, özellikle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) riski taşıyan bölgelerde vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Prof. Dr. Meliha Kasapoğlu Aksoy, fiziksel hareketsizliğin yüksek tansiyon, diyabet, obezite ve depresyon gibi pek çok hastalığın başlıca nedeni olduğunu belirterek, günde 30 dakikalık tempolu yürüyüşün bu riski önemli ölçüde azalttığını söyledi.