TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yasa teklifiyle muayene katkı payı 20 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca, aile hekimliği hizmetleri ücretsiz hale getirilirken, sigorta prim indirimlerinde yeni düzenlemeler yapıldı.
TBMM Genel Kurulu'nda, "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklif" kabul edilerek yasalaştı.
Yeni düzenlemeyle ayakta tedavilerde hekim ve diş hekimi muayeneleri için alınan katılım payı, 2 TL’den 20 TL’ye yükseltildi. Aile hekimliği hizmetleri ise, Bakanlıkça belirlenen istisnalar dışında ücretsiz hale getirildi.
Özel sektör işverenlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödeyeceği malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi için sağlanan 5 puanlık indirim, 4 puana düşürüldü. Ancak imalat sektöründeki iş yerleri, bu 5 puanlık indirimden 31 Aralık 2026'ya kadar yararlanmaya devam edecek. Cumhurbaşkanına bu süreyi 31 Aralık 2027'ye kadar uzatma yetkisi verildi.
31 Aralık 2008’den önce sigortalı olanlardan, çalışma gücü kayıp oranı yüzde 40 ila yüzde 49 arasında olan kişiler, 18 yıl sigortalılık süresi ve 4 bin 100 gün primle yaşlılık aylığına hak kazanacak. Oranı yüzde 50 ila yüzde 59 arasında olanlar ise 16 yıl sigortalılık süresi ve 3 bin 700 gün prim ödeyerek bu haktan yararlanabilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyabete bağlı nöropati ve dolaşım bozuklukları nedeniyle ayaklarda oluşan yaralar hızla ciddi sağlık sorunlarına dönüşebiliyor.
Teknolojinin hayatımızda her geçen gün daha fazla alan kapladığını belirten uzmanlar bu durumun çocukların dil ve konuşma becerileri üzerinde ciddi sorunlara yol açabildiğini söylüyor.
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde onkoloji tanı ve tedavi merkezi açıldı.