Sağlıkta yeni uygulama: MHRS ve sınırlı sayıda randevusuz sıra dönemi başladı

Siirt’te polikliniklerdeki yoğunluğu azaltmak için yeni sıra sistemi uygulanmaya başlandı. Hem MHRS randevulu hastalar kabul ediliyor, hem de sınırlı sayıda randevusuz hastaya sıra veriliyor.
Siirt’te sağlık hizmetlerinde yaşanan yoğunluğu azaltmak ve hasta memnuniyetini artırmak amacıyla yeni bir sıra sistemi uygulamaya konuldu. Yeni sistem kapsamında MHRS randevulu hasta kabulü devam ederken, randevusuz hastalar için de sınırlı sayıda sıra verilmeye başlandı.
Uygulama, bugün itibarıyla resmen başladı. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Besim Hacıoğlu, sabah saat 06.30’da hastaneye giderek sistemi yerinde inceledi, vatandaşlarla görüşerek ilk geri bildirimleri aldı.
Manuel sıra sayısı sınırlandırıldı
Yeni düzenlemeye göre, hastaneye sabah saat 07.00’den itibaren başvuran vatandaşlardan MHRS randevusu olmayanlara yalnızca 10 otomasyon görevlisi tarafından sınırlı sayıda sıra veriliyor. Böylece hem randevusuz hasta girişleri kontrol altına alınıyor hem de MHRS sisteminin etkinliği korunmuş oluyor.
“Şikayetlerin büyük oranda azalmasını bekliyoruz”
Uygulamayla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Hacıoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Bu sabah erken saatlerde hastanemize gelerek uygulamanın ilk gününde sahada incelemelerde bulunduk. Vatandaşlarımızla görüştük, sistemi bizzat takip ettik. İlk izlenimlere göre memnuniyet düzeyi yüksek. Yeni sistemle birlikte sıra şikayetlerinin yüzde 70 ila 80 oranında azalacağını öngörüyoruz. 2-3 ay içerisinde bu konudaki şikayetlerin büyük oranda sona ereceğine inanıyoruz.”
“Hedefimiz hızlı ve erişilebilir sağlık hizmeti”
İlk gün itibarıyla alınan geri bildirimlerin olumlu olduğunu belirten Hacıoğlu “Hedefimiz; vatandaşlarımıza daha erişilebilir, daha düzenli ve daha hızlı sağlık hizmeti sunmak. Süreci yakından takip ediyoruz. Sahadaki gözlemler doğrultusunda gerekli iyileştirmeleri yapacağız.” dedi.
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, uygulamanın zamanla tüm il genelinde yaygınlaştırılabileceğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tıbbi olarak pek çok enfeksiyona karşı etkisi olan sünnetin, yenidoğan döneminde yapılması birçok avantaj sağıyor.
Sosyal medyanın sosyal fobiyi desteklediğini de anlatan Prof. Dr. Tarhan, “Ellerinden düşmeyen tabletler, onların sosyal becerilerinin gelişmesini engelleyerek kaçıngan bir kişilik yapısına yol açıyor. Belki sosyal fobik gibi görünmüyorlar ama tembelleşiyorlar, yetenekleri köreliyor." dedi.
Psikiyatrist Uzm. Dr. Erdoğan Erdinç, özellikle genç kadınlarda görülen ve ölüm riski taşıyan ciddi bir yeme bozukluğu olan anoreksiya nervosa hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hastalığın hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı etkileyen karmaşık bir bozukluk olduğunu belirten Erdinç, toplumun bu konuda bilinçlenmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.