Şanlıurfa’da kanser tedavisinde TARE uygulaması başladı

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, ileri düzey kanser tedavi yöntemi olan Transarteryel Radyoembolizasyon (TARE) uygulamasına başladı.
Harran Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Osman Dere, TARE yönteminin özellikle karaciğer tümörlerinin tedavisinde modern ve hedef odaklı bir yaklaşım sunduğunu belirtti.
Dere, karaciğer tümörlerini besleyen damarlara radyoaktif mikroküreler verilerek tümör dokusuna yüksek dozda radyasyon ulaştırıldığını ifade etti.
Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Zeki Yılmaztekin ise, işlemin cerrahi gerektirmediğini, kısa sürede taburcu olma imkânı sunduğunu ve sağlıklı dokuların korunduğunu belirtti.
TARE’nin Şanlıurfa’da sadece Harran Üniversitesi Hastanesi’nde uygulandığını vurgulayan Yılmaztekin, tedavinin Nükleer Tıp ve Radyoloji birimlerinin iş birliğiyle yürütüldüğünü kaydetti.
Başhekim Doç. Dr. İdris Kırhan, vatandaşların bu ileri tedavi için başka şehirlere gitmesine gerek kalmadığını söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep'te yaşayan dört çocuk annesi Selvi Yiğit, 10 yıl boyunca şiddetli göğüs ağrısı nedeniyle hastane hastane dolaşarak hastalığına çözüm aradı.
Dün İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, sadece fiziksel değil, psikolojik etkileriyle de toplumda izler bıraktı.
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde zabıta ekiplerinin denetiminde son tüketim tarihi geçmiş 2 ton küflenmiş lokum ele geçirildi.