Bursalılar: Depreme hazır değiliz, yetkililer önlem almalı

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından Bursa’da vatandaşlar tedirgin. Binaların dayanıklılığı, kentsel dönüşüm eksikliği ve halkın bilinçsizliği konusunda endişelerini dile getiren Bursalılar, "Her seferinde korkuyoruz ama unutuyoruz. Artık somut adımlar atılmalı." diyerek yetkililere çağrıda bulundular.
İstanbul’da meydana gelen deprem Bursa’da da endişe oluşturdu. İstanbul’da meydana gelen depremin ardından Bursa’da yaşayan vatandaşlar, depreme hazırlıksız olunduğunu vurgulayarak yetkilileri göreve çağırdı.
Depremi hisseden ya da çevresinden duyan Bursalılar, özellikle kentsel dönüşüm, yapı denetimi ve halkın bilinçlendirilmesi konularında acil adımlar atılması gerektiğini belirtti.
Deprem anında yaşadıklarını İLKHA muhabirine anlatan Bursalılar, kentin depreme hazır olmadığını söyledi.
"Kentsel dönüşüm, binaların dönüştürülmesi, yeşil alanların güçlendirmesi ve insanların bilinçlendirilmesi gerekir"
Depremi hissetmediğini söyleyen Gökçe Pekesi, "Çevredekiler deprem oldu dediklerinden sonra öğrendim. Bursa İstanbul ve ülke olarak depreme hazır değiliz. Deprem olduğunda hep Allah'a dua ediyoruz ama önlem almadıktan sonrada yapacak bir şeyde olmayacaktır. Yetkililerin kentsel dönüşüm, binaların dönüştürülmesi, yeşil alanların güçlendirmesi ve insanların bilinçlendirilmesi gerekir." dedi.
"Depreme beşinci katta yakalandım"
Beşinci katta olduklarını ve depremi çok şiddetli hissettiklerini söyleyen Kadriye Kalın, "Yetkililerin alınması gereken çok önlem var. Kendimiz olarak önceden maalesef önlemler almıyoruz. Mecburen eski bir evde oturuyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun." diye konuştu.
"Yaşandığı anda tedirgin oluyoruz ama sonrasında çok çabuk unutuyoruz"
Türkiye olarak depreme hiç hazır olmadığını ifade eden Hasan Uncu, "Yaşandığı anda tedirgin oluyoruz ama sonrasında çok çabuk unutuyoruz. Bundan dolayı da tedbir almıyoruz. Depreme hazırlık için depreme dayanıklı konutlar, belediyelerin ruhsatı ve depreme dayanaksız binaların kentsel dönüşümle yenilenmesi gibi sorunlar gözden geçirilmesi gerekir." diye belirtti.
"Depreme hazır değiliz"
Depremi hissettiğini söyleyene Hayrettin Akyüz, "Yetkililerin bir an önce depreme karşı önlem almaları lazım. Maalesef bu konuda hiç ilgilenen yok. Allah korusun olası şiddetli bir depremde Bursa'nın yarısı çöker. Hepsi alçak binadır." şeklinde konuştu.
Deprem anında camide namaz kıldığını ve depremi hissetmediğini belirten Ağabey Korkutan " Depreme hazır değiliz. Devlet-millet olarak uyanmamız lazım. Belediyelerin toplanma yerlerini yapmaları gerekir. Depremde nasıl korunacağımız bilmemiz gerekir. Allah büyük felaketlerden korsun." dedi.
"Bursa olarak depreme hazır değiliz"
Azra Aslanoğlu, "Bursa olarak depreme hazır değiliz. Binaların çoğu dayanaklı değildir. Çok eski yapılar olduğu için hazır olduğumuzu düşünmüyorum. En azından bu depremden sonra çalışmalara başlarlarsa iyi olur. Belediyelerin eski binaları yıkıp yerine yenileri yapması gerekir. Çok bina var, nasıl yetişecek bilemiyorum." diye konuştu.(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyarbakır’da “Direniş Önderi Hazret-i Muhammed” temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği hakkında konuşan peygamber aşığı gençler ve çocuklar, etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ederek Gazze'deki direnişin Hazreti Muhammed'in yolunda olduğunu vurguladı.
Hukuki bir dosyanın 11 yıl boyunca sonuçlandırılamamasına tepki gösteren Avukat Zeki Taşkıran, yetkililere seslenerek, dosyaya bakacak bir mahkemenin bulunmasını talebinde bulundu.
Eğitimci Yazar Dr. Orhan Ay, yapay zekâ uygulamalarının bilinçsiz kullanımının öğrencilerde zihinsel tembelliğe ve sosyal ilişkilerde zayıflamaya yol açabileceği uyarısında bulundu.