Sigara kullanımıyla ciltteki matlık ve koyulaşma kalıcılaşıyor

Uzmanlar, sigara kullanımı ile cilt renginde oluşan matlık ve koyulaşmanın kalıcı hale geldiğine dikkat çekiyorlar.
Sigaranın etkisi ile ciltte matlaşma ve koyulaşmanın yerleşerek, cildin asıl rengi haline geldiğine dikkat çeken uzmanlar, sigara kullananları uyarıyor.
Sigaranın vücutta yarattığı toksik etki ile birçok organa zarar verdiği gibi cilt rengine ve dokusuna da zarar verdiğine işaret eden uzmanlar, ayrıca ciltte yarattığı toksik etki ile ciltte yaşlanma sürecini de hızlandırdığına dikkat çekiyorlar. Sigaranın cilt üzerindeki etkilerinin kritik sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Yelda Bice, sigara kullanımı ile ortaya çıkan cilt renk ve doku değişimini anlattı.
Akciğer, kalp ve tüm organların yanı sıra sigara kullanımından en çok etkilenen bölgeler arasında cilt dokusunun da olduğunu vurgulayan Uzman Dr. Yelda Bice, "Erken yaşta sigara kullanımı ile ciltte renk değişimi gözlemlenmektedir. İlerleyen yaşlarda vücutta sigaranın da yarattığı toksik etki ile ve yapı taşlarını yenileme gücünün giderek azalması ile ciltte kalıcı renk değişimi, kırışıklıklar, cildin tipine göre siyah nokta ya da kurulukta artış, lekeye yatkınlık, düşme sarkmaya eğilimde artış, en çok da dudak çevresi ciltte kırışıklıklarda artış meydana gelebilmektedir. Cildin yenilenme ve renk tonlamasına yönelik uygulamalar yapılsa da sigara kullanımı arttıkça yapılan uygulamalar kısa süreli sonuçlar vermektedir." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cezasızlık duygusunun, toplumda adaletsizliğin yaygınlaştığı ve suçların karşılıksız kaldığı bir algı oluşturduğuna belirten uzmanlar, bu durumun, bireylerde çaresizlik, öfke, güvensizlik ve umutsuzluk gibi olumsuz duygulara neden olduğunu söylüyor.
Diyarbakır'da bir ilk gerçekleştirilerek "uyanık kraniotomi" yöntemiyle hastanın beynindeki tümör, hastayla ameliyat sırasında konuşularak başarılı bir şekilde alındı.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene ısırmaları vakalarının ortaya çıkmaya başlarken uzmanlar, özellikle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) riski taşıyan bölgelerde vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Prof. Dr. Meliha Kasapoğlu Aksoy, fiziksel hareketsizliğin yüksek tansiyon, diyabet, obezite ve depresyon gibi pek çok hastalığın başlıca nedeni olduğunu belirterek, günde 30 dakikalık tempolu yürüyüşün bu riski önemli ölçüde azalttığını söyledi.