Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, tedavi süreçlerini hızlandırmak ve hasta güvenliğini artırmak amacıyla Trombosit Aferez cihazını hizmete sundu.
Bu yeni cihaz, kan bileşenlerini ayrıştırarak özellikle kan hastalıkları tedavisinde ihtiyaç duyulan trombosit ve plazma gibi kritik kan ürünlerinin hızlıca temin edilmesine imkan sağlıyor. Böylece, dışarıdan kan ürünleri temin etme zorunluluğu azalırken, gönüllü bağışçılardan doğrudan kan ürünleri alınarak hasta ihtiyaçları daha hızlı karşılanabilecek.
Tedavi süreçlerine katkı sağlayacak
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Sefa Tarhan, cihazın sağlayacağı faydalar üzerine yaptığı açıklamada, "Aferez cihazı, bağışçılardan alınan kanı bileşenlerine ayrıştırarak trombosit ve plazma gibi belirli kan ürünlerini ayrıştırırken, diğer bileşenleri bağışçının vücuduna geri veriyor. Bu süreç sayesinde bağışçılar için daha konforlu bir kan bağışı imkanı sağlanıyor." dedi.
Yeni cihaz, özellikle otoimmün hastalıklar, kanser ve kan hastalıkları gibi rahatsızlıkların tedavisinde daha etkili destek sunacak. Cihazın kullanıma girmesiyle birlikte, hastaların il dışına sevk edilme ihtiyacı da azalacak, böylece tedavi süreçleri yerelde daha kolay yönetilebilecek.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu tür ileri teknolojilere yatırım yaparak sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmaya devam ederken, hastaların yerel sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanını da genişletiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 5'i kanser ilacı olan toplam 18 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.
Böbrek taşlarının böbreklerde ve idrar yollarında sert minerallerin birikmesiyle oluşan küçük taşlar olduğunu belirten uzmanlar, çocuklarda daha az görülmesine rağmen son yıllarda daha da artış gösterdiğine dikkat çekti.
Batman İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri ve AFAD ekipleri tarafından Batman Havalimanı'nda Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) tatbikatı gerçekleştirildi.