TEMA Vakfı Mardin il temsilcisi Aktürk: Yılda bir buçuk milyon ton toprak kaybımız var

TEMA Vakfı Mardin İl Temsilcisi Kemal Aktürk 11 Kasım Milli ağaçlandırma etkinliğine katılarak ülkede toprak kaybının çok fazla olduğunu aktardı.
Bugün ağaçlandırma bayramının olduğunu, bir gün için değil her gün için ağaç dikilmesi gerektiğini aktaran Aktürk, erozyon, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin önüne geçmek için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.
Aktürk, "Bugün milli seferberlik ağaçlandırma bayramımızdır. Ağaçlandırma etkinliğine katılarak inşallah bu tür etkinlikler bir gün için değil, her gün için olmalı. Çünkü iklim değişikliği, küresel ısınma, kuraklık ülkemizde şu anda baş gösteriyor. Bunların üstesinden gelebilmemiz için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. İnşallah da bundan sonra böyle olur." ifadelerini kullandı.
"Toprak varsa biz varız, toprak yoksa biz de yokuz"
Ülkede fazla toprak kaybının olduğunu ifade eden Aktürk, toprağa sahip olunması gerektiğini vurgulayarak, "Toprak varsa biz varız, toprak yoksa bizde yokuz. Toprak aştır, toprak ekmektir, toprak sudur, toprak her şeydir. Başta toprağımıza sahip çıkacağız, erozyonu önleyeceğiz. Yılda bir buçuk milyon ton toprak kaybımız var. Bunu yerine koymamız çok zor. 10 santim, bir toprağın geriye dönüşümü 500 seneyi alıyor. Onun için hepimizin bu taşın altına elimizi koymamız gerektiğini söylüyorum. Çocuklarımızı daha anaokulunda iken bu konuda güçlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.
Rehabilitasyon merkezi özel gereksinimli öğrencilerinden fidan dikmek için geldiklerini ifade eden Alperen Uğur Gülnaz, "Ağaç dikmek için buralara geldik. Ağaç ekmeyi seviyorum. Her yerin ağaç olmasını istiyorum." dedi.
Bir diğer Rehabilitasyon merkezi özel gereksinimli öğrencisi Mustafa Çakar, 2 tane fidan diktiğini ifade ederek "Buraya arkadaşlarımla fidan ekmeye geldik. 2 ağaç diktim." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çocukluk çağı travmalarını ihmallerin ve istismarların oluşturduğunu belirten uzmanlar, aşırı koruyucu ailenin de çocukluk travması olduğunu söylüyor.
İlkbaharın gelmesiyle birlikte artan burun akıntısı, sık sık hapşırmak, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı türü alerjik hastalıklardan çocuklar daha fazla etkileniyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sağlık hizmetlerinde erişim, güvence ve dijital takip alanlarında önemli adımlar atıldığını duyurdu. Bakan Işıkhan, daha önce müjdesi verilen yeni bir SMA ilacının kullanım kolaylığı sağlayarak geri ödeme listesine alındığını açıkladı.
Eczane Teknisyenleri Derneği Batman İl Başkanı Mehmet Can Mikyas, 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eczane teknisyenleri ve teknikerlerinin toplum sağlığındaki kritik rolüne dikkat çekti.