Van’da damar yolunu bulma cihazı üretilecek

Damar yollarını bulmada yüzde 100 başarı ve doktorlara da büyük kolaylık sağlayan cihaz, Van’da üretilecek.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi TEKNOKENT Anonim Şirketi, İran’da bir şirket tarafından üretilen damar bulma cihazı bebekler başta olmak üzere vatandaş ve doktorlara rahatlık sağlayacak.
Konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi TEKNOKENT Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Görentaş, “Yüzüncü yıl TEKNOKENT olarak, 1015 yılından bu yana firma başvurularına başladık, şu an 33 firmamız bulunmaktadır. Önümüzde ki süreçlerde Van’ımızın ekonomisine katkı sunacak, ARGE inavasyon kültürüne katkı sağlayacak bir oluşum olacak, burada yerli firmalarımızın yanında, birde 5 İran firmalarımız bulunmaktadır. Bu firmamızda çok güzel ve başarılı işler, ülkemiz için güzel işler çıkaran bir firmamızdır.” dedi.
Görentaş, Dünya Mucitler Derneği Üyesi Mehrdad Fojlaley, birçok patendi bulunduğunu Van’da çalışmaların ARGE’sini yaptıktan sonra üretime geçeceklerini söyledi. Görentaş, “Bu üretime geçen firmamız yakın bir zamanda, yaptığı çalışmalarla ismini duyuracak. Bu firmamızın birçok sağlık alanında çalışması var, bu çalışmalarından biride damarları bulan bir cihaz, çocukların ve yaşlı insanlarımızın damarlarını ortaya çıkaran bir cihaz, hastanelerimizde hemşirelerimiz bu konuda zorluklar çekiyor, bu üretilen cihaz damarları daha rahat bulabilme özelliğine sahip.” ifadelerini kullandı.
Bu çalışmaları TEKNOKENT bünyesinde üretip Türkiye ve Avrupa piyasasına süreceklerini söyleyen Görentaş, “İnşallah daha iyi çalışmalar yapılacaktır, bu çalışmalar Van’ımıza değer katacaktır, Van’ımızın bilgi üretecek, teknoloji üretecek bir firması olacaktır. Bu çalışmaların şu an bir kısmını tanıtmış olacağız, ileri ki zamanlarda diğer çalışmaları, Türkiye’de ses getirecek, çalışmaları tanıtımını yapacağız. Bugün olduğu Van’ımızı olumsuzluklarla değil, her zaman böyle ARGE ve inavasyon ile teknoloji ve üretimle anılır. Burada yapılan çalımalar Türk malı damgası vurularak, Van’da üretilecek ve piyasaya sürülecektir.” diye konuştu.
Medwave.co Şirketi Genel Müdürü Dr. Mehrdad Fojlaley ise “25 uluslararası patentim var, TEKNOKENT’in destekleriyle birçok çalışma yapacağız. Yeni bir teknoloji ürettik, damar bulucu cihazı hastanelerimizde kullanılacak. Bunu yapmamızda ki amaç bebeklerin ve yaşlıların daha rahat damarlarının bulunması içindi. Bunu da bize burada verilen desteklerle başardık. İki yıldır biz burada şirket kurduk.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bazı insanların başarılı olmalarına rağmen kendini yetersiz ve sahtekâr gibi hissettiğini belirten uzmanlar, bu duruma imposter sendromu denildiğini söylüyor.
Gaziantep Şehir Hastanesi Hekimlerinden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Lütfü Aşkın, son yıllarda Türkiye ve dünya genelinde artan genç kalp krizlerinin önüne geçebilme adına yaşam tarzının değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.
Zekânın, doğuştan gelen bir kapasite olarak yüzde 30-40 oranında belirleyici olduğunu ifade eden Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Yüzde 60-70 oranında eğitimle geliştirilebilir. Zihinsel yatırım, emek ve çabayla daha hızlı yol alınabilir ve bu kişiler daha avantajlı olurlar.” dedi.
Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, enstitünün yalnızca ameliyat yapan bir merkez olmadığını, aynı zamanda bilimsel araştırmalara yön veren, genç nakil cerrahların yetiştirildiği bir eğitim yuvası olduğunu söyledi.