Bakan Koca'dan, artış bu hızla devam ederse arzulanmayan tedbirlere dönülebilir uyarısı
Coronavirus Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Artış bu hızla devam ederse bir daha yaşamak istemediğimiz ağır tedbirlere dönmemiz gerekebilir." uyarısında bulundu.
"Önümüzdeki günlerde Covid-19 iletişimi konusunda yeni çalışmalar ortaya koymaya çalışacak, düzenlemelere gideceğiz." Diyen Koca, "Önerimiz, yüz yüze eğitimin, en az bir ay boyunca başlatılmaması, gerekirse online yapılması, yüz yüze eğitime kademeli geçilmesi yönünde." açıklamasında bulundu.
Covid-19 vaka sayılarına ilişkin açıklamada bulunan Koca, "Tedbirlere riayet hala istediğimiz, arzuladığımız seviyede değil. Bu konudaki gevşeme bize bu günlerimizi aratabilir." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kilo yönetimi amacıyla modern tıbbın sunduğu en önemli araçlardan biri haline gelen GLP-1 reseptör agonistleri (zayıflama iğneleri), sadece metabolizma ve sindirim sistemi üzerinde değil, merkezi sinir sistemi üzerinde de ezber bozan etkiler gösterebiliyor.
Son yıllarda vitamin ve mineral takviyelerine ilgi hızla artarken, en çok tercih edilen ürünlerin başında B12 vitamini geliyor. Özellikle yorgunluk, halsizlik, unutkanlık ve dikkat eksikliği yaşayan birçok kişi, doktor kontrolü olmadan B12 takviyesi kullanmaya yöneliyor. Ancak uzmanlar, B12'nin her birey için gerekli olmadığını ve bilinçsiz kullanımın yanlış beklentilere yol açabileceğini vurguluyor.
Malatya Doğanşehir Şehit Esra Köse Başaran Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen mide perforasyonu ameliyatı ile onkoplastik meme cerrahisi başarıyla tamamlandı.
İzmir’in Konak ilçesinde yaşayan Yıldırım ailesi, SMA Tip-1 hastası 6 aylık bebekleri Azem’in tedavisi için başlatılan valilik onaylı yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu. Aile, en büyük mücadelelerinin çocuklarının kas kaybı yaşamadan tedavisine ulaşabilmesi olduğunu söyledi.