Çözüm süreci sayesinde hastalar batıdan doğuya gelmeye başladı

Batmandan daha önce Ankara, İstanbul VE İzmir gibi şehirlere giden hastaların tedavileri artık Batman’da yapılabilirken, bu konuda tersine bir göç başladığı ve hastaların tedavi için büyük şehirlerden Batman’a geldiği belirtildi.
Ankara'da iki defa ameliyat olmasına rağmen beynindeki tümorü alınamayan Hasan Ali Jamal(28) isimli yabancı uyruklu hastaya, Batman'da özel bir hastanede yapılan operasyonla tümorün tamamı başarılı şekilde çıkarıldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Doç.Dr Bülent önel, "Çözüm sürecinin bizim gibi buraya gelen doktorların üzerinde de etkisi oldu. Biz de daha rahatlıkla geri gelebiliyoruz, ailelerimizi getirebiliyoruz. Her şeyin barışçıl olması bizim için de önemli. Zaten kişiler arasında bir düşmanlık olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Hepimiz birbirimizle dostuz, arkadaşız. Bunda bir sıkıntı yok ama, şu anda politik çerçevede de her şeyin yolunda gidiyor olması, buraya gelen hastalar için de, bizim gibi buraya hizmet vermek için gelen doktorlar için de oldukça iyi." dedi.
Görev yaptığı hastanenin şartlarının iyi olması sebebiyle şehir dışından çok sayıda hastanın geldiğini belirten önel, "Hastanenin hasta portföyü ve profili çok geniş. Şehir dışından, çok fazla, çevre illerden çok fazla hastamız geliyor. Tersine göç sözü gerçekten çok doğru. Irak'ın Kerkük kentinden gelen Hasan Ali Jamal (28) isimli hastamız, daha önce Ankara'da 2 büyük hastanede 2 ameliyat geçirmiş, beyin sapı tümörü hastası. Bu her iki ameliyatta da tümörün tamamı çıkarılamamış. Beynn sağındaki kısmı ameliyat sırasındaki aksaklıklar nedeniyle ameliyat durdurulmuş ve tümör içeride bırakılmış. Navigasyon cihazının da yardımıyla ve cerrahi tecrübelerimizle tümörün tamamı çıkartıldı. Hastamızın sağlık durumu oldukça iyi ve takip için yoğun bakım ünitesine alındı." diye konuştu.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doktor Hakan Yakupoğlu ise şunları kaydetti: "Batman'da böyle bir cihazın olması tabii ki bize şöyle bir avantaj sağlıyor; Bu makine ile yapılacak ameliyatlar sayesinde Batman dışına, Ankara veya İstanbul'a artık hasta göndermiyoruz. Aksine oradan hasta alıyoruz. Bugün yaptığımız son ameliyat gibi. Daha önce Ankara'da 2 büyük hastanede ameliyat olmuş bir hastayı Batman'da çok rahatlıkla, çok iyi koşullarda ameliyat edebiliyoruz. Hasta şu anda yoğun bakımda, konuşuyor bizimle, eli kolu hareketli, bir felç durumu yok. Beyin sapında yapılan tümör ameliyatı, bütün hareket liflerinin geçtiği yerin içinden yapıldı." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlıklı bir yaşam için sadece ne kadar yediğimiz değil, ne yediğimizin de son derece önemli olduğuna değinen Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, tok tutan ve çabuk acıktıran besinleri sıraladı.
Gaziantep Şehir Hastanesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve çevre illerde ilk kez kalça artroskopisi ameliyatını başarıyla gerçekleştirildi.
Aşırı gaz birikimi, sıvı toplanması veya bağırsakların genişlemesiyle oluşan karın şişkinliği, çoğu zaman basit yöntemlerle çözülse de tedavi planı, tanıya bağlı olarak belirlenebilir.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuba Damar Çakırca, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda önemli uyarılarda bulundu.