Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Sigaraya karşı tedbir almak da bizim vazifemiz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş “Sigara ne korkunç bir düşmandır, felakettir. Günde 300 kişi sigaradan ölüyor. Buna karşı tedbir almak da bizim vazifemiz." diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara İl Müftülüğünün “Hizmet İçi Eğitim Programı” kapsamında 4-6 yaş Kur’an kursu öğreticilerine yönelik düzenlediği “Temel Afet Bilinci” seminerine katıldı.
Mamak Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Erbaş, kişilerin, yetkililerin sorumluluk alanlarında insanların din, can, akıl, nesil ve malının korunması için çalışması gerektiğini söyledi.
Erbaş, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da canın ve malın korunması için afet ve acil durumlara yönelik çalışmalar yapan kurumlardan biri olduğunu hatırlatarak, “AFAD'ın amacı bu. Biz de ona destek oluyoruz. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun Fetvalar kitabında yer alan bilgiye göre din, can, akıl, nesil ve malı korumanın farz; bunlara zarar verilmesinin ise haram olduğu belirtiliyor. Neslimizi de bu çizgide yetiştirmemiz gerekiyor. O zaman bu 5 şeye zarar veren her şeyle bizim mücadele etmemiz lazım, etmeye de çalışıyoruz" dedi.
Deprem, yangın ve sel gibi olayların yanı sıra sigaranın da insan hayatına verdiği zararı hatırlatan Başkan Erbaş, “Sigara ne korkunç bir düşmandır, felakettir. Günde 300 kişi sigaradan ölüyor. Buna karşı tedbir almak da bizim vazifemiz" diye konuştu.
Erbaş, afet ve acil durumlarla ilgili tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, "Kur'an kursu öğreticileri 4-6 yaş grubundaki çocuklara din eğitimi verirken, davranış ve değerler eğitimi de veriyor. Bu değerler öğretilirken afet ve acil durum tedbirlerini öğretmeliyiz" ifadelerini kullandı.
4-6 yaş Kur’an kursu öğreticilerin çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirten Erbaş, “Sizin yaptığınız iş çok değerli. Gelecekte iyi bir aile nasıl olur, bu yaştaki çocuklar sizi görerek öğrenecekler. Siz onlara rol model oluyorsunuz. Onların hafızasında hiç unutamadığı hatıralar bırakacaksınız. Bu ne muhteşem bir görevdir. Biliyorum bu görevi bir ibadet olarak görüyorsunuz” şeklinde konuştu.
AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ise Diyanet İşleri Başkanlığı ile AFAD arasında kısa süre önce yapılan afet ve acil durum faaliyet bilincinin artırılmasına yönelik iş birliğinin güzel sonuçlar verdiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın AFAD ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde düzenlenen Temel Afet Bilinci seminerinin yanı sıra gün boyu devem edecek Hizmet İçi Eğitim Programı’nda, Sınıf Yönetimi, Çocuklar ve Velilerle İletişim, Erken Çocuklukta Dini Gelişim, Liderlik ve Takım Çalışması başlıklarında alan uzmanları tarafından seminerler verilecek.
Başkan Erbaş, programın ardından din görevlilerinin eğitim gördüğü Safvan Çakıroğlu Kur’an Kıraati İhtisas Merkezi’ni ziyaret etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlıklı bir yaşam için sadece ne kadar yediğimiz değil, ne yediğimizin de son derece önemli olduğuna değinen Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, tok tutan ve çabuk acıktıran besinleri sıraladı.
Gaziantep Şehir Hastanesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve çevre illerde ilk kez kalça artroskopisi ameliyatını başarıyla gerçekleştirildi.
Aşırı gaz birikimi, sıvı toplanması veya bağırsakların genişlemesiyle oluşan karın şişkinliği, çoğu zaman basit yöntemlerle çözülse de tedavi planı, tanıya bağlı olarak belirlenebilir.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuba Damar Çakırca, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda önemli uyarılarda bulundu.