Gözlük aksesuar değil, sağlık aracıdır

Yazın gelmesi ile birlikte bir çok vatandaşın gelişigüzel güneş gözlüğü takmaya başladığın belirten uzmanlar, sahte gözlüklere dikkat çekerek, sertifikalı ve belgeli gözlük alınması tavsiyesinde bulundu.
"Gözlük takarken gözünüzden olmayın" diyerek halkı uyaran uzmanlar, özellikle seyyar tezgâhlarda satılan gözlüklere halkın dikkat etmesi gerektiğini belirterek, sertifikalı ve belgeli gözlük alınması tavsiyesinde bulundu.
Konu ile ilgili bilgi veren Batman Gözlükçüler Derneği Başkanı Optisyen Mehmet Hanifi Sessiz, Optik numaralı gözlük kullanımı gibi, güneş gözlüklerinin de önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bölgemizdeki aşırı ve zararlı ışıklardan korunmak çok önemlidir. Vatandaş güneş gözlüklerini gelişi güzel almamalı, güneş gözlüklerini sadece aksesuar ve toka gibi kullanmamalıdır. Güneş gözlüklerinin sağlık açısından önemli oldukları bilinmelidir. Gözlük aksesuar değil, sağlık aracıdır. İhmal edilen bir husus ise, vatandaşın düzenli bir şekilde göz kontrolü yapmamasıdır. Rutin bir şekilde 6 ayda bir, veya en az yılda bir, göz kontrolü yapılması gerekir. Çünkü gözün yedeği yok ve çöpe atılmaz." ifadelerini kullandı.
"Gözlük konusunda hekim tavsiyelerine uymalı"
Göz sağlığı için gözlük almadan önce mutlaka optisyenlere başvurulması gerektiğini belirten Sessiz, "Gözlüklerin seyyar satıcılardan veya resmi bir işlevi olmayan yerlerden alınmaması gerekir. Alınan gözlük camları ultraviyole (UV) ışınlarına duyarlı olan gözlükler, en az 100 TL'den başlıyor. Sağlıklı olan her insan, dünyanın en zengin insanıdır. Vatandaşlar gözlük konusunda göz hekimlerine çok riayet etmeli, kendi sağlıkları için çok önemlidir. Doktorların önerdiği numaralı gözlükler kullanılması, daha net görmeyi, çeşitli rahatsızlıklardan oluşan baş ağrıları ve bulanıkları ortadan kaldırılması açısından çok önemlidir." dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Özellikle başıboş köpeklerin, kuduz başta olmak üzere birçok bulaşıcı hastalığın taşıyıcısı olabileceğine dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, "Çocuklarımızın parklarda, bahçelerde özgürce oynayabilmesini, vatandaşlarımızın açık alanlarda spor yapabilmesini, rahatça yürüyebilmesini engelleyen bir halk sağlığı tehdidiyle karşı karşıyayız." dedi.
Stres, uykusuzluk ya da depresyon gibi nedenlerin unutkanlığa yol açabildiğini belirten uzmanlar, kişinin günlük yaşam işlevselliğinin belirgin şekilde etkilendiği durumlarda ise dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, şap hastalığındaki artış nedeniyle ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatını 81 il müdürlüğüne acil kodlu yazıyla iletti.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çocuk sağlığı alanında önemli bir adım atılarak, ilk kez Çocuk Endokrinoloji Kliniği hizmet vermeye başladı.