Sağlık öğrencileri madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde sağlık öğrencileri için madde bağımlılığı konusunda konferans verildi.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu öğrencileri için 'Madde bağımlılığı' adı altında bilgilendirme konferansı düzenlendi.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Yüksek Okulu öğretim Görevlisi Zübeyde Yıldırım, madde kullanımı ve bağımlılığının, insanlık tarihi ile başladığını ve bu şekilde günümüze damgasını vurmuş küresel bir sorundan ibaret olduğunu dile getirdi.
Yıldırım, "Kullanım oranı ve özellikleri ülkeden ülkeye değişiklik gösterse de her ülke bulunduğu jeopolitik konuma, soysa-ekonomik duruma, toplumsal değerlere bağlı olarak uyuşturucu madde kaçakçılığından, kullanımda ve buna bağlı suçlardan etkilenmektedir." dedi.
Türkiye'nin bulunduğu konuma değinen Sağlık Yüksek Okulu öğretim Görevlisi Yıldırım, "Balkan rotası üzerinde bulunması, dolayısıyla afyon ve türevlerinin kaçakçılığına maruz kalmaktadır. Yapılan araştırmalar, ülkemizde uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığının diğer Avrupa ülkelerinde olduğu kadar yaygın görülmemesine karşın konum ve genç nüfusun fazla olması gençlerimizin risk grubu olarak değerlendirilmesini önemli kılmaktadır. Ortaya çıkan bu riskle baş etme sürecinde eğitimci ve aileleri en önemli etki gücüne sahip olduğu düşünülmektedir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlıklı bir yaşam için sadece ne kadar yediğimiz değil, ne yediğimizin de son derece önemli olduğuna değinen Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, tok tutan ve çabuk acıktıran besinleri sıraladı.
Gaziantep Şehir Hastanesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve çevre illerde ilk kez kalça artroskopisi ameliyatını başarıyla gerçekleştirildi.
Aşırı gaz birikimi, sıvı toplanması veya bağırsakların genişlemesiyle oluşan karın şişkinliği, çoğu zaman basit yöntemlerle çözülse de tedavi planı, tanıya bağlı olarak belirlenebilir.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuba Damar Çakırca, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda önemli uyarılarda bulundu.