Tatvan'da 150 girişimciye sertifika verildi
Bitlis’in Tatvan ilçesinde girişimcilik eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan 150 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Tatvan Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESO), Halk Eğitimi Merkezi (HEM)ve KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliği ile Tatvan'da açılan girişimcilik eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan 150 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Tatvan Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik etti.
Konuşmasında girişimciliğin önemine vurgu yapan Vali Çınar, esnaf, ticaret ve girişimci örgütlenmeleri ile sendikaların büyüdüğüne dikkat çekerek, "Girişimcilik çok önemlidir. Esnaf, işadamı, girişimci, hepsi hakikaten başımızın tacıdır. İnsana ekmek veriyorlar. Kimi 5 kişiye, kimi 500 kişiye istihdam sağlıyor. Ülkede alın teri çoğalıyor." şeklinde konuştu.
Girişimcilik eğitimi kursu için yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten Tatvan ESO Başkanı Emrullah Tekin ise, ilçede her geçen gün girişimci sayısının arttığına vurgu yaptı.
Kursiyerlerin aldıkları eğitim ve belge ile KOSGEB'ten 30 bin TL hibe, 70 bin TL de 2 yıl sonra geri ödemeli sıfır faiz ile kredi alabileceklerini ifade eden Tekin, girişimciler sayesinde işsizliğin her geçen gün azalacağını belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Çınar, Kaymakam Murat Erkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile kurum amirleri tarafından kursiyerlere sertifikaları verilerek, toplu fotoğraf çekildi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ağrı’da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolları kapanan köylerde mahsur kalan iki hasta, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin saatler süren amansız mücadelesiyle hastaneye ulaştırıldı.
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Zahit Taş, Diyarbakır Memur-Sen binasında düzenlenen seminerde, modern tıbbın tarihsel gelişimini, kanıta dayalı tıp prensiplerini ve aşıların bilimsel temellerini öğretmenlerle paylaştı.
Bitlis’te yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köyde yüksek ateş şikâyeti bulunan 7 aylık bebek, İl Özel İdaresi ekiplerinin yolu açmasıyla sağlık ekiplerine ulaştırılarak hastaneye sevk edildi.
Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, “Fiziksel hareket ve günlük rutinler, beynin düzenleyici sistemlerine katkı sağlar. Bu alışkanlıklar, tekil içecek etkilerinden çok daha kalıcıdır. Zihinsel berraklık arayışında öncelikle kişinin kendi zihinsel ritmini tanıması önerilir.” dedi.