Tatvan'da 150 girişimciye sertifika verildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde girişimcilik eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan 150 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Tatvan Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESO), Halk Eğitimi Merkezi (HEM)ve KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliği ile Tatvan'da açılan girişimcilik eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan 150 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Tatvan Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik etti.
Konuşmasında girişimciliğin önemine vurgu yapan Vali Çınar, esnaf, ticaret ve girişimci örgütlenmeleri ile sendikaların büyüdüğüne dikkat çekerek, "Girişimcilik çok önemlidir. Esnaf, işadamı, girişimci, hepsi hakikaten başımızın tacıdır. İnsana ekmek veriyorlar. Kimi 5 kişiye, kimi 500 kişiye istihdam sağlıyor. Ülkede alın teri çoğalıyor." şeklinde konuştu.
Girişimcilik eğitimi kursu için yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten Tatvan ESO Başkanı Emrullah Tekin ise, ilçede her geçen gün girişimci sayısının arttığına vurgu yaptı.
Kursiyerlerin aldıkları eğitim ve belge ile KOSGEB'ten 30 bin TL hibe, 70 bin TL de 2 yıl sonra geri ödemeli sıfır faiz ile kredi alabileceklerini ifade eden Tekin, girişimciler sayesinde işsizliğin her geçen gün azalacağını belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Çınar, Kaymakam Murat Erkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile kurum amirleri tarafından kursiyerlere sertifikaları verilerek, toplu fotoğraf çekildi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hamilelik döneminde de diş ve diş eti problemlerinin görülebileceğine dikkat çeken Bahar, “Eğer planlı bir hamilelik düşünülüyorsa mutlaka bir diş eti hastalıkları uzmanı ve diş hekimine görünülmesi gerekir. Çünkü hamilelerde, durum acil değilse genellikle ilk 3 ayda herhangi bir işlem yapılması önerilmiyor.” dedi.
Tıpta yaşanan gelişmeler kanser tedavisini de şekillendiriyor. Tümör varlığında gündeme gelen akıllı ilaçlar, tedavi sürecini kolaylaştırırken başarı oranlarını da artırıyor.
Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, TBMM gündemine gelen kenevirin ilaç amaçlı üretiminin önünü açan yasal düzenlemeye dair ciddi endişelerini dile getiren mektubu TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a gönderdi.
Turgut Özal Tıp Merkezi'nde (TÖTM) prostat kanseri ve nöroendokrin tümörlerin erken ve kesin teşhisinde kullanılan Galyum-68 PET/BT tanı sistemi hizmete girdi.