Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle "Uyuşturucuya Hayır Sağlıklı Yaşama Evet" yürüyüşü yapıldı.
Bitlis Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve bazı kurumların desteğiyle "26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" dolayısıyla yürüyüş yapıldı.
Bitlis merkez Kazımpaşa İlkokulunun önünde toplanan genç ve çocuklar, açtıkları pankartlarla çarşı merkezinde yürüyüşe geçtiler. Uyuşturucuya dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşte, sık sık "Uyuşturucuya Hayır" sloganları atıldı. Çevredeki vatandaşlar ise alkış çalarak yürüyüşe destek verdikleri görüldü.
Yürüyüş, Bitlis Merkez Ulu Camii önünde düzenlenen basın açıklamasıyla son buldu. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Bulan, "26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" dolayısıyla farkındalık oluşturmak ve uyuşturucuya dikkat çekek amacıyla böylesi bir yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bulan, "Dünya uyuşturucuyla mücadele günü programı çerçevesinde, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Bitlis Valiliği, Yeşilay ve diğer kurumlarımızla birlikte çarşı merkezinde; sporcu kardeşlerimizle, gençlik liderlerimizle, sağlık çalışanlarımızla beraber bir yürüyüş düzenledik." dedi.
Yürüyüşle, insanları uyuşturucuya karşı uyarmak ve zararlı alışkanlıklara karşı dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirten Bulan, şunları söyledi:
"Çarşı merkezinde yürüyüş yaparken, insanların alkışlarla destek verdiğini gördük. Mini müsabakalarla etkinliğimizi sürdüreceğiz. Biz çocuklarımızı spora yönlendirirsek, tüm bu alışkanlıklardan alıkoyabiliriz. Çocuklarımızı başka alanlara yönlendirmemiz gerekir. Hem bize hem diğer kurumlarımıza çok ciddi anlamda işler düşüyor. Bugün bir araya geldiğimiz gibi bundan sonra da bir araya gelerek, çocuklarımızı bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmamız gerekiyor. Ülkesini seven, ülkesine katkı sunabilecek gençler yetiştirmeliyiz."
İl Sağlık Müdürlüğü olarak sadece uyuşturucuyla ilgili değil, kumar, alkol, tütün ve teknoloji bağımlılığı alanında çalışmalar yürütmekte olduklarını belirten Bitlis Sağlık İl Müdürlüğü uyuşturucuyla mücadele Şube Müdürü Mehmet Köker, hedef kitlenin gençler olduğuna dikkat çekerek, gençlerle el ele, gönül gönülle vererek, bu işin üstesinde gelmeye çalışacaklarını ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kilo yönetimi amacıyla modern tıbbın sunduğu en önemli araçlardan biri haline gelen GLP-1 reseptör agonistleri (zayıflama iğneleri), sadece metabolizma ve sindirim sistemi üzerinde değil, merkezi sinir sistemi üzerinde de ezber bozan etkiler gösterebiliyor.
Son yıllarda vitamin ve mineral takviyelerine ilgi hızla artarken, en çok tercih edilen ürünlerin başında B12 vitamini geliyor. Özellikle yorgunluk, halsizlik, unutkanlık ve dikkat eksikliği yaşayan birçok kişi, doktor kontrolü olmadan B12 takviyesi kullanmaya yöneliyor. Ancak uzmanlar, B12'nin her birey için gerekli olmadığını ve bilinçsiz kullanımın yanlış beklentilere yol açabileceğini vurguluyor.
Malatya Doğanşehir Şehit Esra Köse Başaran Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen mide perforasyonu ameliyatı ile onkoplastik meme cerrahisi başarıyla tamamlandı.
İzmir’in Konak ilçesinde yaşayan Yıldırım ailesi, SMA Tip-1 hastası 6 aylık bebekleri Azem’in tedavisi için başlatılan valilik onaylı yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu. Aile, en büyük mücadelelerinin çocuklarının kas kaybı yaşamadan tedavisine ulaşabilmesi olduğunu söyledi.