Tarım ve Orman Bakanlığınca toprağın, suyun, tarımın ve ormanın önemine ilişkin duyarlılığı artırmak amacıyla 14'üncüsü düzenlenen ve bu yıl ilk kez uluslararası boyuta taşınan "Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması" başvurular 31 Ağustos'ta sona erecek.
Geleneksel hale gelen "Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması" bu yıl "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması" adıyla düzenleniyor.
"Genel", "Çiftçi", "Öğrenci", "Tema", "Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları" ile "DenizBank Çalışanları" olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirilen yarışmanın "Tema" kategorisinin bu yılki konusu, "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı" olarak belirlendi.
Yarışmacılar; tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, çoban, köylü ve köy yaşamına dair faaliyetleri konu alan fotoğraflarla yarışmaya katılabilecek.
Yarışmanın Seçici Kurulu'nda Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Bülent Kahraman Çolakoğlu, fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, savaş muhabiri Coşkun Aral, fotoğraf sanatçısı Mehmet Arslan Güven, Anadolu Ajansı Görsel Haberler Direktörü Fırat Yurdakul, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Prof. Dr. Ozan Bilgiseren, Dokuz Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Işık Sezer, foto muhabiri Ümit Bektaş, kameraman Sabri Savcı, DenizBank Tarım Bankacılığı Pazarlama Grup Müdürü Canan Aytekin, aynı bankanın Kültür Sanat Danışmanı Perihan Yücel ve görsel danışman Serkan Turaç bulunuyor.
Sonuçların 23 Eylül-23 Ekim arasında açıklanacağı yarışmada, 14 daldaki ödüller törenle eser sahiplerine verilecek. Bazı eserlerin yer aldığı sergi de açılacak.
Yarışmayla ilgili şartlara "https://www.tarimorman.gov.tr" adresinden ulaşılabilirken başvurular 31 Ağustos'ta sona erecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suriye’deki savaşta yaralanarak Türkiye’ye gelen ve tedavi sürecinin ardından hat sanatına yönelen Muhammed Ebadi, öğrendiği her şeyi gelecek nesillere aktarmayı hedeflediğini belirtti.
Öğretmenlik yaptığı sırada ünlü hat ustası Hasan Çelebi'den aldığı ders sayesinde hat sanatıyla tanışan Hattat Hilmi Beyca, ilerlemiş yaşına rağmen hat sanatını aşkla sürdürüyor. Hat sanatını yeni nesillere aktarmak için Batman'a gelen Beyca, öğrenci yetiştirmek istiyor.
"Sedef Kakma" sanatı, Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet ve II. Abdülhamid Han başta olmak üzere birçok padişahın ilgi gösterdiği köklü bir süsleme sanatıdır.