HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten “Zirai Don” çağrısı: Çiftçiye acil destek verilsin!

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada zirai don nedeniyle büyük zarar gören çiftçilere destek verilmesi çağrısında bulundu.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak 10-12 Nisan tarihlerinde 36 ilde etkili olan zirai don felaketine dikkat çekti.
Özellikle Malatya başta olmak üzere birçok ilde kayısı, elma, badem ve ceviz bahçelerinde kayıp oluştuğunu belirten Dinç, "Şubat ayında Mersin'de şimdi de başta Malatya olmak üzere 36 ilimizde etkili olan zirai don özellikle meyve ağaçlarına ciddi bir zarar verdi. Ülkemize yıllık 500 milyon dolar getiri sağlayan kayısı bu yıl neredeyse yok oldu. Elma bahçelerinden badem, ceviz bahçelerine kadar pek çok tarımsal ürün zarar gördü." dedi.
Dinç, şu çağrıda bulundu:
"Tarım Bakanımızın 'Tarihimizin en büyük zirai don olaylarından biri' dediği bu afete karşı çiftçimiz desteklenmelidir. Özellikle deprem bölgesindeki iller olan Malatya, Kahramanmaraş, Elazığ ve Adıyamanlı çiftçilerimize yeni destekler sunulmalı, depremin yaralarını sarmaya çalışan vatandaşlarımız tarımsal borçlarla uğraşmak zorunda kalmamalıdır. Çiftçimize verilecek her destek enflasyonla mücadele için atılan bir adım olarak değerlendirilmelidir. Don felaketinin yaşandığı iller özellikle de depremin etkili olduğu iller afet bölgesi ilan edilmelidir. Çiftçimizin borçları ertelenmeli verilen destekler arttırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki çiftçi çökerse memleket çöker." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Nihat Buğrahan, Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, Merkez İlçe Başkanı Hatip Üçgül ve beraberindeki parti heyeti, Bingöl merkeze bağlı Emtağ köyü'nü ziyaret etti.
HÜDA PAR, ailenin korunması ve sapkınlığın suç sayılması için Meclis Başkanlığı'na kanun teklifi verdi. Kanun teklifinin gerekçesinde, ahlaki yozlaşmanın önüne geçilmesi ve sapkınlık propagandasının yasaklanması gerektiğine değinildi.
Tarihi Dağkapı Burcu’nda bulunan Mervani Camii ve sahabe mezarlarının yer aldığı alanın kafe-restoran tarzı ticari faaliyete açılması girişimine, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan tepki geldi.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Mahmut İrtem ve Yahya Oğraş, vefat eden partilerinin Malatya'nın Doğanşehir İlçe Başkanı İdris Kaplan'ın taziyesine katılarak acılı ailesine baş sağlığı dileklerinde bulundu.