TBMM başkanını seçiyor
TBMM Genel Kurulunda bugün gerçekleştirilecek ve 5 adayın yarışacağı seçim, gizli oyla yapılacak.
TBMM Genel Kurulunda, 28. Yasama Dönemi İkinci Devre Meclis Başkanı seçimi gerçekleştirilecek. 5 adayın yarışacağı seçim, gizli oyla yapılacak.
TBMM Genel Kurulunda Meclis Başkanı seçimi gerçekleştirilecek
Adaylar ve partileri şöyle:
AK Parti, TBMM Başkanı ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş.
CHP, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan.
DEM Parti, Diyarbakır Milletvekili Osman Cengiz Çandar.
İYİ Parti, İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı.
Yeni Yol Partisi ise Samsun Milletvekili Mehmet Karaman.
TBMM Genel Kurulunda bugün gerçekleştirilecek ve 5 adayın yarışacağı seçim, gizli oyla yapılacak.
Öte yandan HÜDAPAR Numan kurtulmuş'u destekleyeceğini açıkladı.
Sonucu Üçte iki çoğunluk belirleyecek
İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte ikisi ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak.
Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, TBMM Başkanı seçilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şırnak'ın Uludere ilçesi, kış aylarında kömür dumanı nedeniyle büyük bir çevre ve sağlık sorunuyla karşı karşıya. Akşam saatlerinde ilçe merkezine çöken yoğun duman, nefes almayı güçleştiriyor ve bölge halkını endişelendiriyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "2025'te sporcularımız katıldıkları müsabakalarda 1956 altın, 1876 gümüş ve 2 bin 128 bronz olmak üzere toplam 5 bin 960 madalya kazandılar." dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "15 binden fazla envanterlik buluntunun gün yüzüne çıkarıldığı bütün bu arkeolojik çalışmalar için sadece 2025 yılında ayırdığımız kaynak miktarı 3,5 milyar liradır." dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplu ulaşıma yüzde 35 zam yapmasına tepki gösteren HÜDA PAR İl Başkanı Av. Ahmet Karaarslan, kararın dar ve orta gelirli vatandaşların bütçesini daha da zorlayacağını belirtti.