Donun vurduğu Malatya’da badem ağaçları çiçek açtı
Türkiye’de 12 Nisan’da meydana gelen don olayında ciddi anlamda etkilenen Malatya’da badem ağaçlarının çiçek açması sevindirdi.
Malatya genelinde 12 Nisan’da meydana gelen doğal afetten sonra sevindirici bir haber Darende Günpınar Mahallesi’nden geldi.
Günpınar Mahallesi Yokuş mezrasında Derviş Güneş’e ait badem ağaçları ve çevredeki bazı ağaçlar çiçek açtı.
Badem ağaçlarının çiçek açmasının sevincini yaşayan çiftçi Derviş Güneş, "Diktiğimiz badem ağaçlarına çiçeklerine ilaç vermeyi düşünerek Mersin’den geldik. Bir de sürdürecektik ama yağmur yağdı. Bir fırsat bulduk şimdi ilaçlarını atıyoruz. Bizim buraların rakımı 1300 civarında olduğu için çiçekler geç açıyor. Don olayında ağaçlar daha uyuyordu o yüzden çiçeklerimizde çok şükür şimdilik bir zarar ziyanı yok. Bizim çiçeklerimiz ve ağaçlarımız şimdi kurtarmış gibi." dedi.
Yokuş mezrasında bazı bahçelerde sadece badem ağaçlarının çiçek açtığını aktaran Güne, "Diğer meyve türlerinde çiçek yok. Duyduğuma göre rakımı daha yüksek yerlerde badem çiçeği maalesef yanmış. Yokuş’ta herhalde bir mikroklima alanı oluştu." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kavlak, gençlerin iman bilincinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, gençler üzerinde en etkili unsurun sözden çok yaşantı olduğunu vurguladı.
Yetimler Vakfı Cizre Temsilciliği, kış aylarının gelmesiyle beraber ilçede bulunan yetimleri unutmayarak ihtiyaç sahibi yetim çocukların mont ve bot ihtiyaçlarını karşıladı.
Batman'daki motosiklet satıcıları, güvenlik ekipmanlarının zorunlu hale gelmesinin ardından kask ve eldiven satışlarında büyük artış yaşandığını, buna bağlı olarak stok sıkıntısı ortaya çıktığını belirtti.
Umut Kervanı Akçakale Derneği, hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve kırmızı et yardımında bulundu.