IHO EBRAR Mali'de yüzlerce yetime nakdi yardım yaptı
Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu İHO EBRAR, Mali'nin başkenti Bamako'da bulunan bir yetimhaneyi ziyaret ederek yetimhanedeki 150 çocuğa nakdi yardım yaptı.
Bir haftadır Mali'de çeşitli insani yardım çalışmalarını sürdüren IHO EBRAR, Bamako'da bulunan bir yetimhaneyi ziyaret etti. Yetimhane hakkında yetkililerden bilgi alan İHO EBRAR ekibi, bir aylık bebeklerden evlilik yaşında olanlara kadar toplamda 150 çocuğun bulunduğu yetimhanedeki tüm çocuklara nakdi yardım yaparak sevinçlerine ortak oldu.
Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan İHO EBRAR Yetkililerinden Sabahattin Ugar, "Yetimhanede mağduriyetin çok fazla. Pirinç ve soğandan başka bir gıda yiyemiyorlar. Yaşam şartları çok kötü. Hayırseverlerimizin bağışladığı nakit parayı yetimlere harçlık olarak dağıttık. Bir miktar parayı da ilgililere teslim ettik. Hayatımda çok fakir ve muhtaç gördüm ama böyle bir mağduriyete şahit olmadım. Acil yardım olarak 2-3 gün içerisinde gıda yardımı yapacağız. Perşembe gününe kadar Mali'deki insani yardım projelerimiz devam edecek inşallah." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yetimler Vakfı, hayırseverlerin desteğiyle Bangladeş'te Mevlid Kandili dolayısıyla yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yemek ikramında bulundu.
Batman Öğrenci ve Personel Servisleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Ekremoğlu, okul servislerinde bu dönem havuz sistemine geçmeye hazırlandıklarını belirterek, servis ücretlerinin ise henüz açıklanmamasının kayıt ve organizasyon sürecini zorlaştırdığını söyledi.
Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi iş birliğinde hayata geçirilen "Sağlıkla Kavuşalım" projesi kapsamında Hasan Çalık Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarına moral ve destek verilecek.
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından aile kurumunun güçlendirilmesi ve gençlerin evlilik yolunda desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen "İki İnsan Bir Hayat" projesi kapsamında Malatya'da iki genç çiftin nikâhı kıyıldı.