Uluslararası yardım kuruluşu IHO-EBRAR Afrika'da yürütülen projeler kapsamında kamplarda yaşayan yetim ve muhtaç ailelere gıda dağıtımında bulundu.
İhtiyaç sahibi yetim ve muhtaç ailelere yönelik yardım çalışmaları yürüten IHO-EBRAR, Somali'deki mağdurları ziyaret ederek gıda ihtiyaçlarını karşıladı.
Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan IHO EBRAR Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Yıldız, ulaştırılan yardımların devam edebilmesi ve mağduriyetlerin minimize edilebilmesi açısından hayırseverlere destek çağrısında bulundu.
Somali’nin Mogadişu kentinde bulunan göçmen kamplarında 2'nci gıda paketi projelerini gerçekleştirdiklerini belirten Yıldız, "Pirinç, un, mercimek ve yağdan oluşan gıda paketlerimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken keşke imkanlarımız olsaydı da bu yardımların boyutunu çok daha yükseklere taşıyabilseydik demek geliyor içimizden." dedi.
Karşılaştıkları acı manzarayı aktaran Yıldız, "Kimilerine göre çadır kimilerine göre ev ve kimilerine göre de barınma yeri denen ama gözlemlerimizle hiçbir kelimenin uymadığı bu yerler sadece etrafı çevrede bulunabilen her şeyle kapatılmış; özel aile yaşamını, mahremiyet açısından dışarıdan gözükmemesi sağlanmış barınma alanları görüyoruz." ifadelerini kullandı.
"İhtiyaçlarını kendileri karşılayabilecekleri düzeye gelene kadar bu insanları unutmayalım"
Yardım paketlerinin olan mağduriyetlere etkisinin minimum seviyede olduğuna dikkat çeken Yıldız, "Getirdiğimiz gıda paketleri çoğunluğu 5-6 kişiden oluşan aile fertlerine belki 2 hafta belki de 3 hafta yetecek. İhtiyaçlarını karşılama endişesi taşımayacakları 2-3 haftaları olacak. Sonrası için tüm insanlarımıza çağrımızdır: temel ihtiyaç maddelerini, kendileri karşılayabilecekleri bir düzeye gelene kadar bu insanları unutmamalıyız." şeklinde konuştu.
Yıldız, "Özellikle bu projeyi gerçekleştirmekte bize katkılarını sunan hayırseverlerden ricamızdır, bu hayırları yapmaya devam etsinler ve çevresindeki tüm tanıdıklarına, arkadaşlarına, ailelerine, akrabalarına bunu anlatsınlar. Bu sesi ve çığlığı herkese duyursunlar, yaptıkları hayrı aşsınlar ve bir yardım gönüllüsü olsunlar. İnşallah yapacakları çalışmalarla daha çok insana ve ihtiyaç sahibine ulaşacağız. Allah bu projeyi gerçekleştirme de bize katkıda bulunan herkesten razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yangına karşı nasıl önlem alınması gerektiğini anlatan İSG Uzmanı Dr. Rüştü Uçan, 4 katlı veya daha yüksek binalarda yangın tüplerinin, her 25 metrede bir yerleştirilmesi, bu tüplerin yerden 30-40 cm yukarıda, duvara asılı bir şekilde bulunması gerektiğini kaydetti.
Yapımına 1986 yılında başlanan ve 1997 yılında tamamlanan Diyarbakır’ın Eğil İlçesindeki Dicle Barajı, çevresindeki çok sayıda yerleşim yerini sular altında bıraktı. Anıları sular altında kalan Tekya mahalle sakinleri, hatıralarını paylaştı.
Mardin’in Nusaybin ilçesindeki çocuklar, uzun süredir yağmur yağmadığından ev ev dolaşarak yağmur arayışına çıktı. “Yağmur Arayışı” geleneği izleyenleri geçmişe götürdü.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından 100. Yıl Parkı içerisinde hizmete sunulan 100. Yıl Kitap Kafe, Beydağı Anadolu Lisesi’nden 50 öğrenci ve 4 öğretmeni misafir etti.