Malatya'da engerek yılanı görüldü

Pütürge ilçesinde doğa yürüyüşü yapan iki şahıs, bir kanyonda öldürücü zehri ile ünlü engerek yılanıyla karşılaştı.
Malatya'nın Pütürge ilçesine bağlı Esenlik Mahallesi'nde (köyü) bir kanyonda doğa yürüyüşüne çıkan Salih Meral ve Mehmet Durmuş, bir anda zehriyle ünlü engerek yılanı ile karşılaştılar. Yılanın büyüklüğü karşısında şaşkınlık içerisinde kalan şahıslar, cep telefonu ile yılanın hareketlerini görüntülediler. Meral ile Durmuş 2 yılan gördüklerini ancak sadece birini görüntüleyebildiklerini ifade ettiler.
Yılanı görüntüleyen Mehmet Durmuş, yaşadıklarını şu şekilde anlattı:
“Esenlik Köyü'nde Salih Meral arkadaşım ile birlikte doğa yürüyüşü yapıyorduk. Bir kanyona geldiğimizde birden iki tane engerek yılanını fark ettim. Zehirli olduklarını bildiğim için temkinli davrandık. Hemen telefonumu çıkardım ama hareketli oldukları için sadece bir tanesini görüntüleyebildim. Oldukça etkileyici ama bir o kadar da ürkütücü bir deneyimdi. Doğayla iç içe olurken böyle durumlara hazırlıklı olmak gerektiğini bir kez daha anladık." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bingöl’ün Karlıova ilçesindeki yüksek rakımlı yaylalarda dikkat çeken bir doğa olayı yaşandı. Dağ keçisi, çobanlarla birlikte yürüyerek alışılmadık görüntüler oluşturdu.
Gaziantep'te yaşayan 74 yaşındaki Yasin Çevik 58 yıldır devam ettirdiği marangozluk mesleğini 4 oğluna da öğreterek mesleğinin yaşamasını sağlıyor.
Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aziz Aktan, Müslümanların düğününde, derneğinde, cenazesinde ve tüm işlerinde Kur'an ve sünnetin ruhuna uygun hareket etmekle yükümlü olduğunu kaydetti.
Gaziantep mutfağında yüzyıllar önemli bir yer tutan biber ve patlıcan kurutmalıkları sofralarda yerini almak için hazırlanıyor.