Umut Kervanı'nın Afganistan'da su kuyusu çalışması devam ediyor

Afganistan'da yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı, hayırseverlerin destekleriyle Lovgar'ın farklı mahallelerinde su kuyusu açtırdı.
İhtiyaç sahibi kimselere yönelik dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetlerinde bulunan Umut Kervanı, yaklaşık 4 yıldır kıtlıkla mücadele eden Afganistan halkı için çalışma başlattı.
Afganistan'ın Lovgar ilinde yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı, Türkiye'de hayırseverlerin sunmuş oldukları desteklerle kentin farklı noktalarında su kuyuları açtırıyor.
Her bir kuyunun farklı bir hayırseverin hayratı olarak kaydedildiği çalışmada, sondaj makinaları ara vermeksizin su kuyusu açma faaliyetlerini sürdürüyor.
Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan ve bizzat yürütülen çalışmaları yerinde takip eden Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkürlerini iletti.
Afganistan'daki su ihtiyacı durumunu özetleyen Kurtaran, "Afganistan'daki yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu an Lovgar şehrinin kenar mahallelerindeyiz. Gerçekten de burada kardeşlerimiz çok zor durumda, ihtiyaç sahibiler. Özellikle her 10 Afgan kardeşimizden 8'i temiz suya ulaşamıyor. Son 4 yıllık kıtlıktan dolayı insanlar susuzlukla mücadele ediyor." dedi.
Kurtaran, "İnşallah bizlerde hayırseverlerden aldığımız vekalet doğrultusunda şadırvanlı su kuyusu hayratını açacağız. Yanı başımızda bulunan mescidde namaz kılacaklar inşallah açacağımız su kuyusundan abdestlerini alacaklar. Allah hayırseverimizden razı olsun hem dünyada hem de ahirette kendilerine ve tüm akrabalarına iyilikler ve güzellikler nasip etsin." temennisinde bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya'nın Darende ilçesinde doğaya yerleştirilen fotokapana kızıl tilki yakalandı.
1980 yılında Almanya’da doğan ve çocukluk yıllarını İstanbul’da geçiren Hatice Öztürk, taşındığı Bursa'da içindeki çini sevgisini yeniden keşfetti. Osmanlı’dan günümüze uzanan bu köklü sanatla geçmişle günümüz arasında güçlü bir bağ kurduğunu ifade eden Öztürk, çini sanatının sadece estetik bir uğraş değil, kültürel bir miras olduğunu belirtti.
Batman'da inşaat ustaları, zorlu çalışma koşullarına rağmen mesleklerinden vazgeçmiyor. Ustalar, yazın kavurucu sıcağına karşı direnerek geçimlerini sağlıyor.
Batman'da 45 dereceyi bulan sıcaklıklarda çalışan fırın ustaları, 70 dereceyi bulan ortamda emek vererek geçimlerini sağlıyor. Sıcağa rağmen işlerinden vazgeçmeyen ustalar, helal kazanç uğruna ter dökmeye devam ediyor.