İnternet alt yapısı olmayan köylerde EBA sorunu

Türkiye'de 10 Mart 2020 tarihinde görülen Coronavirus vakalarının ardından yüz yüze eğitime ara verildi. Bu dönemde internet alt yapısı olmayan köylerde kalan öğrenciler, EBA'ya ulaşmada sorun yaşıyor.
EBA üzerinden işlenmeye devam eden canlı dersler, internet, tablet ve bilgisayar sıkıntısı çeken öğrencilerin derslerden geri kalmasına neden oluyor.
Pandemi süreciyle birlikte birçok vatandaşın şikâyet ettiği internete erişim sorunu, EBA'yla birlikte daha da artmaya başladı.
Tepeönü köyü Muhtarı Ziya Ayhan, köylerinde internet sıkıntısı olduğunu belirterek, "İlçemizde 16 tane köyümüz var. Köylerimizin hiçbirisinde internet altyapısı olmadığı için çocuklarımız mağdur, zaten okula gidemiyorlar. Köylerde okul da yok, hepsi ilçe merkezine gidiyor. İlçe merkezindeki öğretmenler köye gelip eğitim veremiyorlar. Öğrencilerimizin EBA üzerinden işlenen canlı dersleri takip edebilmesi için internet olması lazım. Pandemi nedeniyle 2020 Mart ayından bu yana tüm derslerden geri kalan öğrencilerimizin derslerden geri kalma mağduriyetlerini gidermek lazım. Bunun için köylerde internet alt yapısının bir an önce sorunsuz çalışacak hale getirilmesi gerekiyor." dedi.
"Köyde okuyan öğrenciler çok mağdur oldu"
Covid-19 pandemisi nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitime geçilmesinin ardından özellikle köyler dezavantajlı duruma düştü. Birçok köy öğrencisi taşımalı eğitimin beraberinde getirdiği sıkıntıların yanı sıra internet ve dijital materyalden de mahrum kalınca ders işleyemez hale geldi.
Öğrencilerin sıkıntılar yaşadığını dile getiren Taşkoyu köyü Muhtarı Hacı Avcı "Bizim öğrencilerimiz köy olarak çok mağdur durumdadırlar. İnternet ve internet altyapısı köyümüzde yok. Öğrenciler öğrenciliklerini unutacak duruma geldi. Köyümüz çok büyük, o kadar öğrenci içerisinde iki öğrencinin tableti var, bu tabletler de öğrenciler için çok yetersiz. Bizim büyük sorunumuz internettir. İnternet alt yapısı olsa öğrencilerimiz mağdur olmayacaklardır. Bu konuda gerekli girişimler yapılarak öğrencilerimizin okulla irtibatlarının sağlanması temennimizdir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Otizm Farkındalık Günü kapsamında katıldığı "Masa Tenisi Otizm Farkındalık Turnuvası" sonrasında açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, "Bu okul gibi İstanbul'umuzda bin 400 okulumuzu ya yeniden yaptık ya da güçlendirdik. Yani öğrenciler İstanbul’un en güvenli binalarında yaşıyorlar." dedi.
Ağrı Valiliği bünyesinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ve Ağrı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile "Ailenin Korunması ve Güçlenmesi" temalı İl Eylem Planı Çalıştayı gerçekleştirildi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/1), bugün 81 ilde ve yurt dışında Lefkoşa ile Bişkek dahil olmak üzere toplam 94 sınav merkezinde yapıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca lise ve üniversiteli öğrencilere yönelik düzenlenen ‘Umre Ödüllü Bilgi Yarışması’ Bitlis İl Müftülüğü koordinesinde yoğun bir katımla tamamlandı.