Çin yapay zekâ eğitimini zorunlu hale getiriyor

Çin’in başkenti Pekin’de, 1 Eylül 2025’ten itibaren tüm ilkokul ve ortaokullarda yapay zekâ eğitimi zorunlu hâle geliyor.
Çinde 6 yaşındaki çocuklar da dahil olmak üzere tüm öğrenciler, yapay zeka dersi alacak.
Dersler, bağımsız bir içerik olarak ya da fen ve teknoloji gibi mevcut derslere entegre biçimde verilecek.
İlkokullarda temel kavramlara odaklanan, oyunlaştırılmış ve uygulamalı etkinliklerle başlayan bu eğitim; ortaokullarda günlük yaşama dokunan projelerle, lisede ise inovasyona yönelik yapay zeka geliştirme uygulamalarıyla derinleşecek.
Amaç Çinli çocuklara dijital çağın gerektirdiği bilişsel yetkinlikleri erken yaşlarda kazandırmak.
Uygulama şu an için sadece Çin’in başkenti Pekin’de geçerli olacak.
Pekin, Çin'deki eğitim politikalarında genellikle pilot şehir olarak kullanılıyor.
Başarılı olursa zamanla Şanghay, Shenzhen gibi diğer büyük şehirlerde de yaygınlaştırılıyor ve ardından ülke çapında ulusal müfredata entegre ediliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kaliforniya Berkeley Üniversitesi mühendisleri tarafından dünyanın en küçük kablosuz uçan robotu icat edildi.
Çinli bir araştırma ekibi, verileri 400 pikosaniyede bir bit hızında depolayabilen devrim niteliğinde bir flash bellek cihazı geliştirdi. Bu, şimdiye kadar bildirilen en hızlı yarı iletken depolama cihazı olarak kayıtlara geçti.
Navigasyon cihazlarının bir yönden hayatı kolaylaştırdığını belirten uzmanlar, ancak beyin sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabildiğini söylüyor.