Dünya genelinde yaşanan internet kesintisinin sebebi belli oldu

Dünya genelinde, büyük medya organları da dâhil olmak üzere çok sayıda web sayfasına erişim problemi yaşanmasının nedeninin "yazılım hatası" olduğu açıklandı.
İngiltere hükümetinin resmi internet sitesi, yine İngiltere merkezli The Guardian ve Financial Times gazeteleri, ABD merkezli New York Times gazetesi, Fransa merkezli Le Monde gazetesi ve CNN ile Bloomberg'in sitelerinin de aralarında olduğu çok sayıda web sayfasında dün çökme yaşanmıştı.
Kesintilerin, San Fracisco merkezli bulut servis sağlayıcı Fastly'de yaşanan bir problemin ardından gerçekleştiği belirtildi.
Bilişim şirketi Fastly, kesintiye, güncellemedeki bir yazılım hatasının yol açtığını açıkladı.
Yazılım güncellemesindeki hatanın "test sürecinde anlaşılamadığını" vurgulayan şirket, "Kesintiyi tetikleyen belirli koşullar olsa da bunu öngörmeliydik" itirafında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı. Bu yıl ilk kez yapay zeka destekli olarak düzenlenen törende robotlar sunum yaptı.
Havaların ısınması, okulların tatil olması ve üniversite sınavlarının da bitmesiyle birlikte tatil dönemi başladı. Fakat internet dolandırıcılıklarına karşı uyanık olmakta da fayda var.
Okulların kapanmasıyla birlikte yaz tatilinde çocuklar ve gençler, zamanlarının önemli bölümünü bilgisayar ya da akıllı cihazlarıyla oyun oynayarak geçirecek.
Uzmanlar, lise ve üniversite öğrencilerinin, yapay zekâyı yalnızca eğlence amacıyla değil; öğrenmek, üretmek ve akademik başarıya ulaşmak için de aktif şekilde kullandığını belirtiyor.