Ummanlı öğrenciler yenilikçi 3D yazıcı üretmeyi başardı

Umman Sultanlığı'nda, Saham Meslek Yüksekokulu Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 3 öğrenci, mezuniyet projelerinin bir parçası olarak yenilikçi ve yüksek kalite iş gören 3D yazıcı icat etmeyi başardı.
Umman'da, meslek yüksekokulları düzeyinde türünün ilk projesi olarak kabul edilen 3D yazıcı üzerinde çalışan Omran bin Ali Al Maamari, Bashar bin Khalifa Al Hindasi ve Abdul Majeed bin Ali Al Mahthuri adlı üç öğrenci, ekip halinde sürdürdükleri çalışmayla ülkesi adına büyük bir başarıya imza attı.
Yenilikçi yazıcının piyasadaki yazıcılarla rekabet edebilecek yüksek kalitede çalıştığını belirten öğrenciler, özellikle tıbbi-cerrahi aletler, protez, ürün ve markaların basımı, oyuncak ve küçük modellerin üretimi gibi birçok alanda kullanılabileceğini söyledi.
Öğrenciler, istek, çaba, iş birliği ve takım ruhu içinde çalışmanın proje fikrini kısa sürede tamamlamalarını sağlayan faktörler olduğunu belirtti.
Saham Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Adel bin Muhammed Al-Esai, Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde 3D yazıcı üretiminin, Umman'da meslek yüksekokulları düzeyinde bir ilk olduğunu ve Umman gençliğinin yeteneklerini ve inovasyon alanında kaydettiği ilerlemenin göstergesi olduğunu söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı. Bu yıl ilk kez yapay zeka destekli olarak düzenlenen törende robotlar sunum yaptı.
Havaların ısınması, okulların tatil olması ve üniversite sınavlarının da bitmesiyle birlikte tatil dönemi başladı. Fakat internet dolandırıcılıklarına karşı uyanık olmakta da fayda var.
Okulların kapanmasıyla birlikte yaz tatilinde çocuklar ve gençler, zamanlarının önemli bölümünü bilgisayar ya da akıllı cihazlarıyla oyun oynayarak geçirecek.
Uzmanlar, lise ve üniversite öğrencilerinin, yapay zekâyı yalnızca eğlence amacıyla değil; öğrenmek, üretmek ve akademik başarıya ulaşmak için de aktif şekilde kullandığını belirtiyor.