AB: Rusya enerjiyi silah olarak kullanıyor
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın gaz sevkiyatını kesmesinin şantaj olduğunu, AB'nin, Rusya'dan gaz tedarikini kesmeye ve enerji güvenliğini sağlamaya hazır olduğunu belirtti.
AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, Rus enerji şirketi Gazprom'un Avusturya'ya doğal gaz sevkiyatını kesmesine tepki göstererek, Putin'in enerjiyi ‘silah’ olarak kullandığını belirtti.
Ursula von der Leyen, AB'nin Rusya'dan gaz tedarikini kesmeye hazır olduğunu ifade ederek, “Putin, gaz kesintisiyle Avusturya ve Avrupa'ya şantaj yapmaya çalışıyor” dedi.
Von der Leyen, “AB genelinde doğal gaz depoları dolu” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Donanması’na ait USS Nimitz uçak gemisinden havalanan bir savaş uçağı ve bir helikopter, Güney Çin Denizi üzerinde 30 dakika arayla düştü.
Gazze Belediyesi, bölgede çeyrek milyon tondan fazla çöp birikmesi, lağım sularının sokaklara sızması ve içme suyu kıtlığı nedeniyle halkın ciddi sağlık ve çevre felaketleriyle karşı karşıya olduğunu duyurdu.
İngiltere'de hükümet, şap hastalığı riski nedeniyle Avrupa’dan peynir, jambon, salam, sütlü çikolata girişini yasakladı.
Nijerya'da ordu ile, silahlı çeteler arasında, ülkenin Kebbi eyaletinde yaşanan çatışmalarda 80 çete üyesi etkisiz hale getirildi.