ABD, Afganistan'da işgal ettiği 5 üsten çekildi

Helmand, Uruzgan, Paktika ve Lahman illerindeki üslerin, Taliban'la varılan anlaşma kapsamında kapatıldığı belirtildi.
ABD ve Taliban heyetlerinin, 29 Şubat'ta Katar'ın başkenti Doha'da vardıkları anlaşmaya göre ABD, 135 gün içerisinde ülkedeki 14 binin üzerindeki asker sayısını 8 bin 600'e indirecekti.
ABD ile Taliban arasında varılan anlaşma kapsamında 135 günlük süre önceki gün dolmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalciler, işgal altındaki Batı Şeria'da saldırılar ve baskınlar düzenlediği Tulkerim'de Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, nükleer programlarının barışçıl amaç taşıdığını ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) kapsamında yürütüldüğünü söyledi.
İşgal ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 61 artarak 57 bin 823'e yükseldi.
Pakistan'da etkili olan muson yağışlarının yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 98'e, yaralı sayısı ise 185'e yükseldi.