"ABD ve siyonist rejim Filistinlileri ölüm tuzağına çekip katlediyor"

Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, ABD-siyonist rejim güdümündeki sözde Gazze İnsani Yardım Vakfı'nın, Gazze Şeridi'nin güneyinde açlıkla mücadele eden Filistinlileri bilerek ölüm tuzağına çektiğini belirtti.
Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, “ABD merkezli İnsani Yardım Vakfı, Gazze’nin güneyinde SDS3 adını verdiği merkez aracılığıyla yüz binlerce vatandaşı yardım almaya çağırdı. Ancak daha sonra binlerce açlık çeken insanı dar demir geçitlerde toplayarak kapıları kapattı. Bu geçitlerin adeta insanları boğmak için tasarlandığı görüldü.” denildi.
Açıklamada, Vakfın görevlileri ve siyonist güçlerinin, yardım almak üzere toplanan aç insanlara doğrudan ateş açtığı belirtilerek, “Kapalı ve çıkışı olmayan bu alanda yaşanan izdihamda çok sayıda kişi olay yerinde hayatını kaybetti, onlarcası ise yaralandı.” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, bu olay sonucunda, 15 kişinin boğularak, 6 kişi ise gerçek mermilerle vurularak toplamda 21 kişinin katledildiği ifade edildi.
Daha önce Amerikalı sözde yardım görevlilerinin doğrudan kalabalığa ateş açtığını gösteren görüntülerin belgelendiği aktarılan açıklamada, bunun ilk vaka olmadığı, söz konusu vakfın 27 Mayıs’tan bu yana gerçekleştirdiği faaliyetler sonucu 870'ten fazla kişinin şehit edildiği, 5 bin 700 kişinin yaralandığı ve 46 kişinin kayıp olduğu bilgisine yer verildi.
Açıklamada, yardım dağıtım süreci, öldürmek için tasarlanmış ölümcül bir mekanizma olarak nitelendirilirken, vakfın "israil’in Filistin halkına yönelik soykırım ve açlığa mahkûm etme politikasının fiili bir ortağı haline geldiği" vurgulandı.
Uluslararası topluma, BM Güvenlik Konseyi’ne ve insan hakları kuruluşlarına çağrıda bulunulan açıklamada, bu vakfın faaliyetlerinin derhal durdurulması, işlenen suçlara yönelik bağımsız ve şeffaf bir soruşturma başlatılması ve sivillerin hayatına yönelik tehlikenin önlenmesi istendi.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde ölüm tuzakları olarak nitelenen ABD-siyonist rejim güdümündeki yardım merkezi yakınında açlıkla boğuşan Filistinlilere karşı yeni bir katliamın gerçekleştirildiğini açıkladı.
Siyonist rejim, 27 Mayıs'tan bu yana Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası yardım kuruluşlarının denetimi dışında, ABD-siyonist rejim güdümlü sözde Gazze İnsani Yardım Vakfı'nı devreye sokarak sözde yardım dağıtımı gerçekleştiriyor.
Bu yapı, BM tarafından tanınmıyor ve Filistinli gruplarca reddediliyor.
HAMAS, bu sistemi ölüm tuzakları olarak nitelendiriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD ve İngiliz istihbarat uçaklarının, Rusya'nın kuzey ve batı sınırlarında eş zamanlı keşif uçuşları yaptığı belirtildi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, siyonist rejimin Suriye'yi hedef alan saldırılarıyla ilgili olarak, "israil bölgeyi istikrarsızlaştırmak istiyor. israil saldırıları Gazze'de başladı şimdi Suriye'ye yayıldı. israil yol yakınken istikrarsızlık oluşturacak politikalardan vazgeçmeli" dedi.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırılarını görüşmek için yarın acil olarak toplanacak.
Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Suriye, topraklarını ve halkını savunma hakkını her türlü yöntemle koruyacaktır. Uluslararası toplumu, israil'in saldırılarına karşı acil önlemler almaya davet ediyoruz." denildi.