ABD'den Yemen'deki göçmen merkezine saldırı: Onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralı

ABD'nin Yemen'in Saada şehrinde Afrikalı göçmenlerin kaldığı barınma merkezine düzenlediği hava saldırılarında en az 35 kişi hayatın kaybetti, 50'den fazla kişi yaralandı.
El Mesire TV'ye göre Afrikalı göçmenlerin kaldığı barınma merkezinden 35 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Sivil savunma ekipleri ve Kızılhaç, olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.
Ayrıca 50'den fazla yaralının çoğunlukla ağır yaralı olarak Cumhuriyet Hastanesi'ne nakledildiği belirtildi.
Göçmenlerin tutulduğu merkezde 115 kişinin bulunduğu, bunların çoğunun hayatını kaybettiğini belirtiliyor.
Ayrıca, ABD saldırısının göçmenlerin bulunduğu alana büyük bir yıkım verdiği ve bu nedenle kurtarma çalışmalarında büyük zorluklar yaşandığı ifade edildi.
Göçmenlerin bulunduğu barınma merkezine isabet eden Amerikan füzelerinden birinin patlamadığı ve yetkililerin bu cisme büyük bir ihtiyatla yaklaştığı aktarıldı.
Tıbbi bir kaynak El Mesire'ye, ABD saldırısının gerçekleştiği olay yerinden Cumhuriyet Hastanesi'ne nakledilen 55 yaralıdan bazılarının hayatını kaybettiğini bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran'daki liman patlamasında ölü sayısı 46'ya yükseldi, 1.200'den fazla yaralı var.
Filistin, Mısır ve Malezya’nın görüş bildireceği beş günlük oturumda, siyonist rejimin Filistin’e yönelik insani yardımlar konusunda alması gereken sorumluluklar masaya yatırılacak.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, işgal medyasının konu hakkındaki iddiasını yalanladı.
ABD'nin Yemen'in Saada şehrinde Afrikalı göçmenlerin kaldığı barınma merkezine düzenlediği hava saldırılarında en az 58 kişi hayatın kaybetti, 47 kişi yaralandı.