Angola'da 32 kolera ölümü bildirildi

Angola'da bu ay içinde en az 32 kişi kolera nedeniyle hayatını kaybetti.
Ülkede iki hafta önce ilan edilen kolera salgını sonrası şu ana kadar 671 vaka ve 32 ölüm bildirildi.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre vakaların yüzde 70'inden fazlası başkent Luanda eyaletinde bildirilirken, salgının birçok eyalete yayıldığı belirtiliyor.
En çok etkilenen yaş grupları ise 168 vaka ve 10 ölümle 2-9 yaş arası çocuklar ve 168 vaka ve 3 ölümle 10-19 yaş arası çocuklar oldu.
Angola'da ilk doğrulanmış kolera vakası 7 Ocak'ta bildirildi ve bakanlık salgın ilan etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Filistinlileri binlerce yıldır yaşadıkları topraklardan sürgün etmeye yönelik tekliflerin ciddiye alınır bir tarafı yoktur. Filistin halkına ikinci bir Nekbe yaşatmaya kimsenin gücü yetmez" dedi.
Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 75,53 dolardan işlem görüyor.
Gazze'nin ABD tarafından "sahiplenileceğini" iddia eden ABD Başkanı Donald Trump, "Gazze'yi satın almaya ve sahiplenmeye kararlıyım" dedi.
Kosova'da yapılan genel seçimlerde, Başbakan Kurti'nin partisi, sandık çıkış anketlerinde önde görünüyor.