Angola'da 32 kolera ölümü bildirildi
Angola'da bu ay içinde en az 32 kişi kolera nedeniyle hayatını kaybetti.
Ülkede iki hafta önce ilan edilen kolera salgını sonrası şu ana kadar 671 vaka ve 32 ölüm bildirildi.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre vakaların yüzde 70'inden fazlası başkent Luanda eyaletinde bildirilirken, salgının birçok eyalete yayıldığı belirtiliyor.
En çok etkilenen yaş grupları ise 168 vaka ve 10 ölümle 2-9 yaş arası çocuklar ve 168 vaka ve 3 ölümle 10-19 yaş arası çocuklar oldu.
Angola'da ilk doğrulanmış kolera vakası 7 Ocak'ta bildirildi ve bakanlık salgın ilan etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun, son bir gün içerisinde Ukrayna’ya ait bir savaş uçağını düşürdüğünü ve bin 300’den fazla askeri etkisiz hale getirdiğini duyurdu.
İsviçre'deki kayak merkezindeki bir barda yılbaşı kutlamaları sırasında meydana gelen patlamada onlarca kişi öldü, en az 100 kişi yaralandı.
Hükümet Medya Ofisi, Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkının 2026 yılına, işgal rejiminin iki yıl boyunca aralıksız sürdürdüğü; kapsamlı saldırılar, boğucu bir abluka, sistematik aç bırakma ve korkunç soykırım suçlarından birinin geride bıraktığı derin yaralar ve birikmiş acılar altında girdiğini açıkladı.
ABD ordusu, Karayipler Denizi'ndeki uluslararası sularda konvoy halindeki üç tekneyi uyuşturucu taşıdığı iddiasıyla vurdu, saldırılarda 3 kişi hayatını kaybetti.