Başmak Sınır Kapısı’nda gerginlik, ölü ve yaralılar var
Kadiri tarikatının önde gelen isimlerinden Şeyh Muhammed Kesnezani’nin cenazesine katılmak üzere Başmak Sınır Kapısı’na gelen yüzlerce mürid ile askerler arasından gerginlik çıktı. 4 kişinin öldüğü olaylarda çok sayıda kişi yaralandı.
Başmak Sınır Kapısı Müdürü Merivan Şeyh Kemal, müridlerin Başmak Sınır Kapısı’na gelmek istediklerini, İran güçlerinin ise engel olmaya çalıştığını kaydetti.
İran güçlerinin ateş açması sonucu kargaşa yaşandığını kaydeden Kemal, açılan ateş sonucu 4 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Dervişlerin İran güçlerine saldırdığını kaydeden Kemal, sınır kapısına gelen çok sayıda dervişi önleyemediklerini ifade etti.
Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını ile mücadele tedbirlerine uyulan sınır kapısında, dervişlerin test olmadığı belirtildi.
Dervişlerin Şeyh Muhammed Kesnezani’nin cenazesine geldiği ve sayılarının 2 bin 500’e vardığı bildirilirken, sınırlarda uygulanan Covid-19’la mücadele tedbirlerine uyulmadığı kaydedildi.

Muhammed Kesnezani
Muhammed Kesnezani, geçtiğimiz Cumartesi günü ABD’de tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında vefat etmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da askeri amaçlarla kullanılan iletişim merkezleri, lojistik tesisleri, liman altyapısı ve deniz araçlarına gece boyunca İHA saldırıları düzenlendiğini duyurdu.
Siyonist rejimin sözde başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye gizli bir ziyaret gerçekleştirerek Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüştüğü belirtildi.
Tayland'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde son 10 günde 8 kişi hayatını kaybederken, ülke genelinde 25 ilde 545 binden fazla kişi etkilendi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin S-400 füze sistemlerinin Türkiye'den "dost bir üçüncü ülkeye" transferini kabul edebileceğini söyledi. Lavrov, şu ana kadar Moskova'ya bu yönde resmi bir başvuru yapılmadığını da belirtti.