"Batılı ülkeler Afgan göçmenlerle ilgili yükümlülüklerini yerine getirsin"
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, İran’ın 40 yıldan beri Afgan göçmenlere misafirperverlik yaptığını belirterek, "Batılı ülkeler de Afgan göçmenlerle ilgili yükümlülüklerini yerine getirsin." dedi.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, İran’ın 40 yıldan beri Afgan göçmenlere misafirperverlik yaptığını belirterek, Afgan halkının acılarının birçoğuna sebep olan Batılı ülkelerin de bu hususta yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.
Irakçi, ‘’İran halkı, insani ve İslami itikatları çerçevesinde geçen 40 yıl zarfında açık yüreklilikle ister Afganlılar ister diğer mülteciler olsun misafirperverliğini göstermiştir ve bunu gösterecektir. Bu konunun bir tarafıdır. Konunun diğer tarafı Afgan halkının musibetlerinin birçoğuna sebep olan Batılı ülkelerin bu hususta görevlerini yerine getirmesi gereğidir.’’ dedi.
Irakçi, Batılı ülkelerin göçmenlerin ağırlanması hususundaki paylarını ödemesi gerektiğini, bu payın da masrafların ödenmesi veya onların bir bölümünün ağırlanması şeklinde olacağını söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bulgaristan yönetimi, şans oyunları sektörünü denetim altına almak ve kumar bağımlılığının önüne geçmek amacıyla kapsamlı bir yasal düzenleme paketini devreye sokuyor.
İşgalci rejimin savaş bakanı Yisrael Katz, işgal ordusunun Suriye'nin güneyindeki tampon bölgeden ayrılma planı olmadığını belirterek Suriye'deki yönetimi ve grupları "cihatçı tehdit" olarak nitelendirdi.
BM insani yardım yetkilileri, Gazze'ye izin verilen son 550 bin litre yakıtın, gerekli asgari seviyenin altında kaldığı konusunda uyardığını Çarşamba günü açıkladı.
Yemen'deki Ensarullah sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Suudi savaş uçaklarının 5 vilayete 52 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.