Belçika'da drone hareketliliği
Belçika'nın kritik altyapısının bulunduğu Kral Albert Askeri Üssü üzerinde drone hareketliliği tespit edildi.
Belçika Savunma Bakanı Theo Francken, 3 Ekim'de de Elsenborn askeri eğitim kampı üzerinde de benzer olayın meydana geldiğini hatırlattı.
Francken, en az 4 insansız hava aracının, Valon bölgesine bağlı Marche-en-Famenne'deki Kral Albert Askeri Üssü üzerinde tespit edildiğini belirtti.
Üssün önemine değinen Francken, "Ana ordu kışlamız orada bulunuyor. Kritik altyapı orada bulunuyor. 4 ya da 5 insansız hava aracı, üzerinde uçuyordu" dedi.
Francken, olayı "stratejik açıdan önemli bir yerde meydana gelen endişe verici bir olay" şeklinde tanımlayarak, hükümetten en kısa zamanda drone tespit sistemleri alınmasını talep edeceğini kaydetti.
Drone'ların kaynağı hakkında belirsizliğin sürdüğünü söyleyen Francken, "Bunların kötü niyetli kişiler olduğunu söyleyebilirim. Bunlar, eğlence için kışlaların üzerinde drone uçuran yaramaz çocuklar değil. Bu, ordumuzun kalbine karşı açıkça planlanmış bir operasyondu" dedi.
Askeri istihbarat birimi ve polis, olay hakkında soruşturma başlattı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hızı saatte 295 kilometreye ulaşan ve “5. Kategori” seviyesine çıkan Melissa Kasırgası, Karayipler’de büyük yıkıma yol açtı. Haiti’nin güneyinde nehrin taşması sonucu 25 kişi ölürken, Jamaika ve Küba’da da binlerce kişi tahliye edildi.
İşgal rejimi, esir takası kapsamında serbest bırakılan Ahmed El-Seifi’yi Ramallah’ın kuzeyindeki Birzeit kasabasındaki evine düzenlediği baskında şafak vakti yeniden alıkoydu.
Siyonist işgal yetkilileri, Kudüs'ün güneyindeki Guş Etzion yerleşim biriminde 1.300 yeni yasadışı konut birimi inşa etme planını onayladı.
ABD Başkanı Donald Trump, Çin lideri Şi Cinping ile gerçekleştirdiği yüz yüze görüşmenin ardından perşembe günü Washington’a döndü. Asya turunun son gününde yapılan bu görüşme, aylar süren ticaret gerginliklerinin ardından iki ülke ilişkilerini yeniden istikrara kavuşturma çabası olarak değerlendirildi.