Brezilya OPEC üyesi oldu

Brezilya Maden ve Enerji Bakanı Alexandre Silveira, ülkesinin OPEC+ grubuna katıldığını açıkladı.
Brezilya Maden ve Enerji Bakanı Alexandre Silveira, OPEC+ grubuna katıldıklarını belirterek, OPEC+ grubunun Brezilya'nın stratejik vizyonunu gerçekleştirmesine yardımcı olan önemli bir platform olduğuna, bu gruba katılmanın çevresel taahhütlerin yerine getirilmesiyle çelişmediği gibi çevre korumayı, ekonomik ve sosyal kalkınmayı teşvik edeceğini belirtti.
Silveira, Brezilya ve ülkenin enerji sektörü için tarihi bir adım olan bu katılımla enerji alanında diyalog ile iş birliğinde yeni bir sayfa açılacağını, Uluslararası Enerji Ajansı ve Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı'na da katılacaklarını kaydetti.
OPEC+ grubu 12 OPEC ülkesi ile OPEC dışı petrol üreten 10 ülkeden oluşuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalci Siyonist rejimin uyguladığı açlık politikası nedeniyle 3'ü çocuk olmak üzere 5 kişi daha hayatını kaybetti.
Tayland'da yeni başbakan Anutin Chanvirakul atandı.
Gazze Şeridi'nin merkezinden Netivot bölgesini ve şeride bitişik yerleşim yerlerini hedef alan iki roket atıldığı bildirildi.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Tahran ve Uluslararası Atom Enerji Ajansı'nın yeni bir işbirliği çerçevesi üzerinde anlaşmaya "çok yakın" olduğunu söyledi