Brezilya'da yapılan seçim sonuçları ülkeyi karıştırdı, Bolsonaro destekçileri polisle çatıştı

Brezilya'da seçimleri kaybeden Bolsonaro destekçileri, başkentteki başkanlık sarayı, kongre binası ve tüm kamu kurumlarını bastı, polisle çatıştı.
Brezilya'da eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro destekçisi yüzlerce kişi, Ulusal Kongre'ye baskın düzenledi. Seçimleri kaybedip sonuçları kabul etmeyen eski Brezilya Başkanı Bolsonaro’nun destekçileri, başkentteki başkanlık sarayı, kongre binası ve tüm kamu kurumlarını bastı. Polis, aşırı sağcı Bolsonaro yanlısı protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ile müdahale ediyor.
Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva karşıtı eylem düzenleyen Bolsonaro destekçileri orduya müdahale çağrısında bulundu.
Bazı göstericilerin Temsilciler Meclisi ve Senato binalarının çatısına çıktığı belirtildi.
Brezilya'da 30 Ekim 2022'de düzenlenen ikinci tur devlet başkanlığı seçiminde ülkeyi iki dönem yöneten sol görüşlü eski Devlet Başkanı Lula yüzde 50,9, aşırı sağcı Bolsonaro ise yüzde 49,1 oy almıştı.
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Bolsonaro destekçileri önce ülkede günlerce süren otoyol kapatma eylemleri yapmış, ardından da ordu karargahları önünde düzenledikleri gösterilerde silahlı kuvvetleri Lula'nın devlet başkanlığı görevini devralmasına karşı müdahaleye çağırmıştı.
Brezilya'da devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan eski Devlet Başkanı Lula da Silva, 1 Ocak 2023'te parlamentoda yemin etmişti.
Bolsonaro'nun, görevi devretmesine kısa bir süre kala ABD'ye kaçtığı bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Afganistan'ın kuzeyindeki Takhar eyaletinde 7 tondan fazla haşhaş, halkın gözü önünde imha edildi.
Gazze Şeridi’ne doğru yola çıkan “Hanzala” gemisi, İtalya’nın güneyinde yer alan Gallipoli Limanı’na ulaştı.
ABD ve Avrupa ülkeleri, İran ile nükleer anlaşma müzakerelerinde ilerleme sağlanmaması halinde ağustos ayı sonunu "nihai tarih" olarak belirledi.
Siyonist işgal kuvvetlerini Gazze Şeridi’ne yönelik aralıksız saldırılarında bugün itibarıyla 70 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi ise yaralandı.