California'daki orman yangınlarında ölü sayısı 28'e yükseldi

Los Angeles’ta süren Palisades ve Eaton orman yangınlarında 28 kişi öldü, toplamda 37 bin 469 dönümlük alan kül oldu.
ABD’nin California eyaletindeki Los Angeles şehrinde devam eden Palisades ve Eaton orman yangınlarında ölü sayısı 28’e yükseldi. 7 Ocak’ta başlayan yangınlarla mücadele sürerken, bilanço giderek ağırlaşıyor.
Los Angeles Adli Tıp Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, Palisades Yangını'nda 11, Eaton Yangını'nda ise 17 kişi öldü. California Ormancılık ve Yangın Koruma İdaresi’ne göre, Palisades yangını 23 bin 448 dönümlük alana yayıldı ve 6 bin 500’den fazla yapıyı yok etti. Yangının şu an yüzde 65 oranında kontrol altına alındığı bildirildi. Eaton Yangını ise 14 bin 21 dönümlük bir alanı etkilerken, 9 bin 410 yapıyı kullanılamaz hale getirdi. Bu yangının ise yüzde 89 oranında söndürüldüğü açıklandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suriye'de Beşar Esad rejiminin tutuklulara yönelik işkencelerini belgeleyen en büyük sızıntının sahibi olarak bilinen ve "Sezar" kod adını kullanan kişi, kimliğini ilk kez kamuoyuna açıkladı.
HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Genel Komutan Yardımcısı Mervan İsa’nın cenazesi, Gazze Şeridi’nin merkezindeki el-Bureyc Kampı’nda yoğun katılımla ebediye uğurlandı.
Güney Pasifik'te yer alan Fiji Adaları'nın güney açıklarında 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde düşen küçük uçakta 2 kişi hayatını kaybettiği belirtildi.