Çin, 11 milyon nüfuslu Wuhan'daki tüm testlerin tamamlandığını açıkladı
Çin, Wuhan kentinde ortaya çıkan Coronavirus'e karşı önlem amaçlı olarak 11 milyonluk kentte gerçekleştirdiği tarama testlerinin neredeyse tümünü bitirdiklerini duyurdu.
Salgın; geçtiğimiz yılın sonlarında, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla 76 gün boyunca kapalı olan sanayi kenti Wuhan'da ortaya çıktı.
Bu yılın mayıs ayının ikinci yarısında başlatılan test taramalarının, altı yaşın altındaki çocuklar hariç, daha önce test edilmemiş tüm bireylere uygulandığı belirtildi.
Çinli yetkililerden yapılan açıklamada, test taramaları sonucunda semptom göstermeyen 300 kişinin dışında hiçbir aktif Covid-19 vakasına rastlanmadığı belirtilirken, söz konusu 300 kişinin de izole edildiği ifade edildi.
Açıklamada, kentte yapılan tarama testlerine toplamda 126 milyon dolar harcadığı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İngiltere'de dün Fairford yakınındaki operasyonda gözaltına alınan 5 kişi kefaletle serbest bırakıldı. Terörle Mücadele Birimi soruşturmanın bitmediğini ve şüphelilerin sıkı şartlara tabi olduğunu bildirdi.
Tayland'ın başkenti Bangkok'un büyük bölümünde yaşanan sel felaketinden yaklaşık 700 bin kişinin olumsuz etkilendiği bildirildi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin 2005'ten bu yana dünya un ihracatında birinciliğini koruduğunu, makarna ihracatında ise dünya ikincisi olduğunu söyledi.
Çin ve ABD, karşılıklı ithal edilen toplam 60 milyar dolarlık üründe gümrük vergilerini düşürme konusunda anlaşmaya vardı.