Çin-Tayvan gerilimi sürüyor
Tayvan Savunma Bakanlığı, ada çevresinde Çin'e ait 6 balon ile askeri hava araçları ve savaş gemilerinin görüldüğünü açıkladı.
Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tayvan Adası yakınlarında 24 saat içerisinde 16 bin ve 20 bin fit yükseklikte Çin'e ait 6 balon tespit edildiği bildirildi.
Açıklamada, balonlardan birinin doğrudan adanın üstünde uçtuğu, son 24 saatlik süreçte Tayvan yakınlarında 9 Çin askeri hava aracı, 6 savaş gemisi ve resmi kurumlara ait 2 gemi görüldüğü belirtildi.
Pekin yönetimi Tayvan'ın Çin'in bir parçası olduğunu belirtirken, Tayvan ise bağımsız bir ülke olduğunu belirtiyor.
Pekin, Tayvan'a yönelik askeri baskıyı artırırken, son yıllarda ada çevresinde görülen Çin'e ait savaş uçakları ve konuşlandırılan savaş gemileri sayısında artış yaşanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
23 Mart Hareketi (M23) isyancı grubuna bağlı savaşçılar, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki stratejik bir şehir olan Uvira'daki mevzilerinden çekilmeye başladı.
Gazze'de Sivil Savunma, sağanak yağış nedeniyle çoğu çadırın sular altında kaldığını belirterek çadırların yerinden edilmiş insanları koruyamadığını vurguladı.
Son günlerde yaşanan Tayland-Kamboçya çatışmasında en az 19 Tayland askeri öldü, 270 binden fazla Taylandlı yerinden edildiğ.
Uluslararası yardım kuruluşu IHO EBRAR, Etiyopya'da yürüttüğü insani yardım çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ve süt keçisi ulaştırırken, yüzlerce medrese öğrencisine Kur'an'ı Kerim dağıtarak bölge halkına umut oldu.