Çin-Tayvan gerilimi sürüyor

Tayvan Savunma Bakanlığı, ada çevresinde Çin'e ait 6 balon ile askeri hava araçları ve savaş gemilerinin görüldüğünü açıkladı.
Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tayvan Adası yakınlarında 24 saat içerisinde 16 bin ve 20 bin fit yükseklikte Çin'e ait 6 balon tespit edildiği bildirildi.
Açıklamada, balonlardan birinin doğrudan adanın üstünde uçtuğu, son 24 saatlik süreçte Tayvan yakınlarında 9 Çin askeri hava aracı, 6 savaş gemisi ve resmi kurumlara ait 2 gemi görüldüğü belirtildi.
Pekin yönetimi Tayvan'ın Çin'in bir parçası olduğunu belirtirken, Tayvan ise bağımsız bir ülke olduğunu belirtiyor.
Pekin, Tayvan'a yönelik askeri baskıyı artırırken, son yıllarda ada çevresinde görülen Çin'e ait savaş uçakları ve konuşlandırılan savaş gemileri sayısında artış yaşanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD ile Çin arasında aylardır süren tarife geriliminin çözümü için iki ülke heyetleri, yeni müzakere turunu gelecek hafta Kuala Lumpur’da gerçekleştirecek.
İki yıl süren bombardımanın ardından Gazzeliler yeniden evlerine dönmeye başladı. Ancak döndükleri yer, enkaz yığınlarından oluşan bir harabeye dönüştü.
Kenya, eski Başbakan Raila Odinga’nın cenaze töreninde iki gündür süren ulusal yas törenlerinde meydana gelen izdihamda 6 kişi hayatını kaybederken, 160’tan fazla kişi yaralandı.
AIR China’ya ait yolcu uçağı, bir yolcunun kabin bagajındaki lityum bataryanın alev alması sonucu Şanghay’a acil iniş yaptı.