Çin-Tayvan gerilimi sürüyor

Tayvan Savunma Bakanlığı, ada çevresinde Çin'e ait 6 balon ile askeri hava araçları ve savaş gemilerinin görüldüğünü açıkladı.
Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tayvan Adası yakınlarında 24 saat içerisinde 16 bin ve 20 bin fit yükseklikte Çin'e ait 6 balon tespit edildiği bildirildi.
Açıklamada, balonlardan birinin doğrudan adanın üstünde uçtuğu, son 24 saatlik süreçte Tayvan yakınlarında 9 Çin askeri hava aracı, 6 savaş gemisi ve resmi kurumlara ait 2 gemi görüldüğü belirtildi.
Pekin yönetimi Tayvan'ın Çin'in bir parçası olduğunu belirtirken, Tayvan ise bağımsız bir ülke olduğunu belirtiyor.
Pekin, Tayvan'a yönelik askeri baskıyı artırırken, son yıllarda ada çevresinde görülen Çin'e ait savaş uçakları ve konuşlandırılan savaş gemileri sayısında artış yaşanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Amerikan medyası, Trump yönetiminin Suudi Arabistan'a sivil amaçlı nükleer program izni vereceğini ancak siyonist rejimle normalleşme şartı koşmayacağını bildirdi. İşgal yönetiminde artan rahatsızlık, Trump'ın Tel Aviv'i gözden çıkardığı yorumlarını beraberinde getirdi.
Tokyo yönetimi, Asya-Pasifik'te hava üstünlüğünü artırmak için Washington yönetimi ile 3 adet F-35 satışı konusunda anlaşmayı resmen duyurdu.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusundaki Güney Kivu eyaletinde yıl başından bu yana 9 bin 100 M çiçeği virüsü (Mpox) vakası tespit edildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'den Suriye'ye günlük 6 milyon metreküp hacminde doğal gaz gönderileceğini belirtti.