Çin'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 4 ölü, çok sayıda kayıp
Çin'in kuzeyinde şiddetli yağmur ve sellerin ardından en az 4 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin kaybolduğu belirtildi.
Başkent Pekin’in de aralarında bulunduğu sel bölgelerinde binlerce kişi tahliye edilirken, daha fazla yağış beklendiği uyarısı yapıldı.
Hebei eyaletine bağlı Luanping ilçesinin kırsal bir bölgesinde meydana gelen heyelanda 4 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de kayboldu.
Yetkililer, en üst düzey acil durum planını devreye alacaklarını, insanların evlerinden çıkmaması gerektiğini, okulların kapatıldığını, inşaat çalışmalarının durdurulduğunu bildirdi.
Yetkililer, şehre içme suyu sağlayan önemli kaynaklardan biri olan Miyun Barajı’ndan su tahliye etmeye başladı ve nehir seviyelerinin yükselmesi nedeniyle halkı, aşağı kesimlerden uzak durmaları konusunda uyardı.
Yetkililer, barajın 1951’den bu yana kaydedilen en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek sel tehlikesine karşı 4 bin 15 kişiyi tahliye ettiklerini söyledi.
Sel tehlikesi nedeniyle Tianjin kentinde yaklaşık 5 bin 600 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, ülkelerin yüz ölçümlerini daha doğru yansıtan Equal Earth haritasının kullanımını teşvik eden kararı kabul etti.
Birleşmiş Milletler (BM), kış aylarının yaklaşmasıyla, siyonist işgalcilerin yerinden ettiği Gazzelilerin sağlık risklerinin arttığı uyarısı yaptı.
Atina Tabipler Birliği, Batı Nil virüsünün bulaşma döneminin yazın bitmesiyle sona ermediğini belirterek Attika bölgesinde eylül ayında da riskin devam ettiğini bildirdi.
Siyonist rejimin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinde yaklaşık 7,5 dönümlük araziye el konulmasını öngören askeri bir emir çıkardığı bildirildi.