Çin Büyükelçiliği, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) Coronavirüsün kökenlerine ilişkin açıklamalarının, Çin'i karalamaya yönelik siyasi bir manipülasyon olduğunu savundu.
Washington'daki Çin Büyükelçiliği basın sekreteri Liu Pengyu TASS'a yaptığı açıklamada, CIA'in, Covid-19 salgınının Wuhan'daki bir laboratuvardan virüs sızıntısı nedeniyle başladığı iddiasına inanma eğiliminde olduğuna dair raporlar hakkında yorum yaptı.
Diplomat, "Bunlar, virüsün kökenine ilişkin güvenilir olmayan aynı eski siyasi manipülasyonlardır. Virüsün kökeni, araştırmacılar ve uzmanlar tarafından dikkatli ve metodik bilimsel araştırmalar yoluyla yanıtlanması gereken karmaşık bir bilimsel sorudur. Bu soruya politikacılar tarafından karar verilmemelidir." dedi.
Liu Pengyu, Çin'in virüsün kökeni meselesinin siyasallaştırılmasına "kararlılıkla karşı çıktığını" kaydetti ve "herkesi bir kez daha bilime saygı duymaya ve komplo teorilerinden kaçınmaya" çağırdı. Diplomat, CIA'in vardığı sonuçların "herhangi bir ciddi kanıtla desteklenmediğini" ve "Çin'i karalamayı ve gerçekleri çarpıtmayı" amaçladığını savunarak Çin'in "her türlü siyasi manipülasyona kararlılıkla karşı çıktığını" ifade etti.
Dünya Sağlık Örgütü ve Çinli yetkililer tarafından Wuhan'daki uluslararası bir misyonun ardından Mart 2021'de yayınlanan ortak raporda, Covid-19'un ortaya çıkması için en olası senaryonun, hastalığın yarasalardan başka bir hayvana bulaşması ve daha sonra insanın enfekte olması olduğu belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Mısır’ın, Filistin halkının kendi topraklarındaki kararlılığına, meşru haklarına ve uluslararası hukuk ile uluslararası insani hukuk ilkelerine bağlı kalmasına desteği devam ediyor." ifadelerine yer verildi.
ABD, Lübnan ile siyonist rejim arasındaki ateşkes anlaşmasının 18 Şubat'a kadar uzatıldığını açıkladı.
Ürdün, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazzelileri Mısır ve Ürdün'e yerleştirme girişimlerini reddettiklerini açıkladı.
Kolombiya, ABD tarafından sınır dışı edilen yaklaşık 160 göçmeni taşıyan iki Amerikan askeri uçağını geri gönderdi.