Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "Türkiye hastaneleriyle Lübnan'ın hizmetindedir"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a ulaştı.
Geçtiğimiz günlerde başkent Beyrut'ta meydana gelen şiddetli patlamanın ardından felaket bölgesine giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir dizi resmi görüşmenin ardından, patlama bölgesinde incelemelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı.
Oktay, "Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'a daha fazla gıda yardımına, tıbbi yardıma hazır olduğumuzu, buna devam edeceğimizi ilettik. Türkiye'nin tüm hastaneleri ve tüm hava ambulansları Lübnan'ın hizmetindedir. Beyrut Limanı tekrar ayağa kaldırılıncaya kadar Mersin Limanımızın Lübnan'ın hizmetinde olacağını ifade ettik. Ciddi şekilde zarar gören Beyrut Limanı ve çevresindeki binaların inşası konusunda Türkiye sonuna kadar hazır." dedi.
Beyrut Limanı'ndan bulunan 2 bin 750 ton amonyum nitratın patlaması sonucu 154 kişi hayatını kaybetmiş, 6 bini aşkın kişi de yaralanmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Afganistan'ın Badahşan vilayetinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin yaklaşık 217 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntının ardından ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı bildirilmedi.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) ABD tarafından vurulan nükleer tesislerine erişiminin olmayacağını bildirdi.
ABD Donanmasına ait bir helikopterin Arap Denizi'ne acil iniş yaptığı, 4 kişiden birinin kayıp olduğu bildirildi.
İşgalci siyonistler, işgal altındaki Kudüs'te büyükelçiliğini inşa etmek için Amerika'ya 99 yıllığına 1 dolar karşılığında Filistin'den gasp ettikleri toprakları verdi.