"Direniş Konvoyu" Mısır'a giriş onayını beklerken Libya'ya ulaştı

İşgalci rejimin Gazze'ye uyguladığı ablukayı kırmayı hedefleyen bir adım olarak, "Direniş Konvoyu" bugün Tunus-Libya sınırını geçti.
Gazze'ye ulaşmaya çalışan yüzlerce aktivisti taşıyan "Direniş Konvoyu" sözcüsü Nabil Şenufi, Tunus başkentinden Libya'daki Ras Jedir sınır kapısına kadar olan yolculuklarında binlerce kişi tarafından sıcak bir şekilde karşılandıklarını belirtti.
Konvoyun medya koordinatörü Yasin El Kaydi, yaptığı açıklamada, Tunus, Cezayir, Fas, Moritanya ve Libya vatandaşlarından oluşan Mağrip konvoyunun önümüzdeki Perşembe günü Kahire'ye ulaşmasının beklendiğini, böylece önümüzdeki Pazartesi günü Mısır'ın Refah sınırında Gazze sınırında olacaklarını söyledi.
Konvoy sözcüsü Gassan Henşiri, konvoyun yaklaşık 14 otobüs ve 100 araçtan oluştuğunu ve yaklaşık 1500 kişiyi taşıdığını doğruladı.
Henşiri, katılımcıların Mısır'a gitmeden önce Libya'da "en fazla 3 veya 4 gün" kalmayı planladıklarını belirtti. Henşiri, henüz Kahire'den Mısır topraklarına geçiş izni almadıklarını, ancak "umut verici" işaretler olduğunu söyledi.
Organizatörler, konvoyun temel amacının Gazze'ye yardım taşımak olmadığını, Birleşmiş Milletler tarafından dünyada açlığın en yoğun yaşandığı yerlerden biri olarak tanımlanan Gazze'de sembolik bir eylem yapmak olduğunu vurguladı.
Mağrip "Direniş Konvoyu", işgalci rejimin Gazze'ye uyguladığı ablukayı kırmak ve yüzlerce aktivistin katılımıyla Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını göstermek için Pazartesi sabahı Tunus başkentinden Gazze'ye doğru yola çıktı.
Bu girişim, konvoy organizatörlerine göre, işgalin savaşını durdurmak, Gazze ablukasını kırmak ve açlıkla karşı karşıya olan 2 milyondan fazla Filistinliye yardım ulaştırmak için 32 ülkeden binlerce aktivistin katıldığı daha geniş kapsamlı küresel eylemlerin bir parçası.
Bu kara yolu eylemleri, işgal kuvvetlerinin dün sabah uluslararası sularda Gazze ablukasını kırmaya çalışan uluslararası dayanışma gemisi Madleen'e el koyması ve gemideki 12 aktivisti kaçırarak Aşdod limanında sınır dışı edilmek üzere gözaltına alması olayıyla aynı zamana denk geldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD ve Almanya, siyonist rejimin İran'a yönelik saldırılarını sürdürdüğü bir dönemde, orduya doğrudan destek sağlayacak şekilde 14 yeni askeri kargo uçağını işgal altındaki topraklara gönderdi. Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana siyonist rejime ulaşan toplam askeri uçak sayısı 800'ü aştı.
Avrupa Birliği Dış Politika Şefi Kaja Kallas, siyonist rejimin Gazze'de yürüttüğü savaşın açık bir şekilde soykırım teşkil ettiğini ve nihai hedefinin Gazze'yi tamamen işgal etmek olduğunu ilan etti.
Norveç Dışişleri yetkilileri, siyonist rejimin İran'a yönelik saldırılarının tehlikeli olduğunu ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguladı. Tel Aviv'de ise Norveç Büyükelçiliği konutuna el bombası atıldı.
İran ile siyonist rejim arasında 13 Haziran’da başlayan savaş sekizinci gününe girerken, her iki taraf da kapsamlı saldırılar düzenlemeye devam ediyor.