Ebu Merzuk’tan, siyonist işgal rejiminin ilhak planına karşı birlik çağrısı
Hamas Siyasi Büro Üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Batı Şeria’da siyonist işgal rejiminin ilhak planına karşı ulusal bir direnişin programı için ciddi bir birlik kurulması için çağrıda bulundu.
Fetih hareketinin Genel Sekreteri Cibril er-Recub ile Hamas hareketinin Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri’nin düzenlediği ortak basın açıklamasına değinen Dr. Musa Ebu Merzuk, el-Aruri’nin basın açıklamasında dediği hususların aynı zamanda Hamas hareketinin de programı olduğunu belirtti.
Ebu Merzuk, düzenlenen ortak basın açıklamasının iki hareket arasında süregelen ilişkiler ve görüşmeler neticesinde olduğunu söyledi.
Salih el-Aruri’nin kendileriyle iletişime geçip birlikte hareket etmeyi istediğini ve bunun neticesinde biri Ramallah’ta diğeri ise Gazze’de düzenlenen 2 ortak basın açıklaması yaptıklarını belirten Ebu Merzuk, Fetih hareketiyle ortak çalışmalarının silahlı direnişten vazgeçecekleri anlamına gelmediğini vurguladı.
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (Fetih) önce Ramallah’ta daha sonra da Gazze’de ortak basın açıklaması düzenlemişti.
Diğer yandan Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Ulusal İlişkiler Büro Başkanı Husam Bedran, Filistin davasını ve varlığını tehdit eden tehlikelere karşı atılacak yeni adımları belirlemek ve işbirliği yapmak üzere tüm Filistinli grupların katılacağı ulusal bir toplantı yapmayı hedeflediklerini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tayland'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde son 10 günde 8 kişi hayatını kaybederken, ülke genelinde 25 ilde 545 binden fazla kişi etkilendi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin S-400 füze sistemlerinin Türkiye'den "dost bir üçüncü ülkeye" transferini kabul edebileceğini söyledi. Lavrov, şu ana kadar Moskova'ya bu yönde resmi bir başvuru yapılmadığını da belirtti.
Frankfurt'tan Lizbon'a giden Lufthansa uçağı, bir yolcuya ait taşınabilir şarj cihazının alev alması üzerine Fransa'nın Lyon kentine acil iniş yaptı.
İsviçreli seçmenler, ülkeleri için daha kısıtlayıcı bir tarafsızlık politikasını öngören girişimi yüzde 70,2 oyla reddetti.