El Salvador'un eski lideri Mauricio Funes, sığındığı ülkede öldü
Kendi ülkesinde hapis cezasına çarptırılan ve Nikaragua'da yaşayan El Salvador'un eski Devlet Başkanı Mauricio Funes, 65 yaşında hayatını kaybetti.
Nikaragua Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bu gece, ülkemizde yaşayan El Salvador'un eski Devlet Başkanı Carlos Mauricio Funes Cartagena, ciddi bir kronik hastalık nedeniyle hayatını kaybetti." denildi.
2018 yılında El Salvador Başsavcılığı, yaklaşık 350 milyon dolarlık hırsızlık ve kara para aklama olaylarına olası karışması nedeniyle Funes hakkında tutuklama emri çıkarmıştı. Funes, 2009'dan 2014'e kadar ülkeyi yönetti ve 2016'da Nikaragua'ya sığınma hakkı kazandı. 2023 yılında El Salvador yetkilileri, Funes'i çete üyeleriyle komplo kurmak suçundan gıyaben 14 yıl hapse, ayrıca vergi kaçakçılığından da altı yıl hapis cezasına çarptırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suriye’nin başkenti Şam’ın merkezinde bir eve düzenlenen roketli saldırıda en az bir kişi yaralandı.
İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya El Sudani ile telefonda görüştü.
AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, beraberindeki heyetle birlikte başkent Kahire’de temaslarda bulunarak Mısır Kızılayı CEO’su Dr. Amal Emam ile bir araya geldi.
HAMAS, insani bir felaket uyarısında bulunarak, kış yaklaşırken dünyadan Gazze'ye yardım çağrısında bulundu.